Ο μεγάλος τελικός των 100μ. ήταν το κεντρικό αγώνισμα όχι μόνο της ημέρας αλλά και όλης της διοργάνωσης.
Το ερώτημα ήταν αν ο Usain Bolt στην τελευταία του κούρσα σε ατομικό αγώνισμα θα έκλεινε νικηφόρα. Βασικοί αντίπαλοι, οι Αμερικανοί Gatlin και Coleman και ο συμπατριώτης του Blake.

Στον τελικό, Bolt και Coleman έτρεχαν δίπλα-δίπλα (4-5), με τον Αμερικανό να φεύγει πολύ γρήγορα και τον Τζαμαικανό ως συνήθως να υστερεί και να αρχίζει να τον πλησιαζει και να περνάει στην πορεία τους υπόλοιπους – όχι όλους όμως, καθώς ο άλλος Αμερικανός, ο Justin Gatlin, από τον 8ο διάδρομο επίσης ήταν μπροστά απο τον Bolt και έφτανε τον Coleman. Στο τέλος οι διαφορές έκλεισαν πολύ με τους 3 να πέφτουν σχεδόν μαζί.
-> δείτε την κούρσα των 100μ

Αυτή τη φορά,νικητής ήταν ο 35χρονος Gatlin, παγώνοντας ενμέρει το στάδιο, με αρκετούς μάλιστα να αποδοκιμάζουν όπως κάθε φορά λόγω του βεβαρυμένου παρελθόντος (είχε 2 τιμωρίες για παραβάσεις doping). Πήρε έτσι χρυσό στα 100μ. ξανά μετά το 2005 – ειχε κερδίσει και στους Ολυμπιακούς στην Αθήνα το 2004.
-> βιογραφίκο Gatlin

Ο Justin Gatlin πριν 2 χρόνια είχε χάσει για 1 εκ. από τον Bolt όμως αυτή τη φορά, με 9.92 ήταν ο νικητής.
Ο Christian Coleman ήταν 2ος με 9.94 με τον Bolt να αρκείται στο χάλκινο μετάλλιο με 9.95 (με 9.99 ακολούθησε ο Blake) και να χειροκροτάει και αποθεώνεται από τον κόσμο.
Μετά την κούρσα ο Gatlin έκανε υπόκλιση στον Bolt και αγκαλιάστηκαν!!
Για τον Bolt βέβαια υπάρχει ακόμα η σκυταλοδρομία 4χ100μ. σε μια εβδομάδα, όπου θέλει πλέον εκεί να κάνει το απόλυτο νικηφόρο φινάλε με τη χώρα του – και κύριο αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Δυόμιση ώρες πριν, στους ημιτελικούς των 100μ. συναντήθηκαν Bolt και Coleman. O πρωταθλητής του κολλεγιακού έφυγε δυνατά και τερμάτισε πρώτος σε 9.97, με τον Usain Bolt να καλύπτει βέβαια τη διαφορά ελέγχοντας την πρόκριση και τερματίζοντας 1εκ. πίσω. Τις προηγούμενες σειρές κέρδισαν οι Blake με 10.04 και Simbine με 10.05 ενώ ο Gatlin έκανε 10.09.

-> βιογραφικό Bolt
Ο 31 ετών Τζαμαικανός στο παγκόσμιο του 2007 ήταν 2ος στα 200μ. και στα 4χ100μ. και αφου είχε εντυπωσιάσει ενδιάμεσα στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο με 3 χρυσά με παγκοσμια ρεκορ (η 4×100μ. τελικά ακυρώθηκε…φέτος) στο παγκοσμιο στο Βερολινο το 2009 κέρδισε με παγκόσμια ρεκόρ τόσο στα 100μ με 9″58 και στα 200μ με 19″19, ενώ κέρδιε και με την 4χ100μ. Το 2011 έκανε την περιβόητη άκυρη εκκίνηση στα 100μ., κέρδισε εύκολα στα 200μ. ενώ στα 4χ100μ. η Τζαμάικα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Το 2012 ήρθαν 3 χρυσά πάλι, στο Λονδίνο, με παγκόσμιο ρεκόρ 36.84 στα 4χ100μ. Με 3 χρυσά έφυγε τόσο το 2013 όσο και το 2015 -όπου για 1εκ. κέρδισε τον Gatlin στα 100μ.

-> πρόγραμμα/συμμετοχές/θέματα

δείτε ακόμα: www.stivoz.com/content.php?6361-London-2017-Oriakes-nikes-Manyonga-kai-Gudzius-10os-o-Parellis

Προηγούμενο άρθροLondon2017 : Οριακές νίκες Manyonga και Gudzius – 10ος ο Παρέλλης
Επόμενο άρθροLondon2017: Πέρασε η Βασιλείου και ο Τραίκοβιτς – Ξέφυγε η Thiam στο 7θλο

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλά του κάνανε οι Βρετανοί και τον γιουχαρανε. Αν είναι δυνατόν να έχει πιαστεί 2 φορές και να συνεχίζει να αγωνίζεται . Αυτος και κατι ομοιοι του φταίνε για την υποτίμηση των αθλητών του στιβου από μεγάλη μερίδα του κοινωνικού συνόλου. Ειδικα στην Ελλαδα ειχαμε πολλα βλασταρια!!!

  2. Esu tora mas koroideueis???o allos pou ekane 9.58 ine katharos??? Apla epd einai enas thrilos ston klasiko athlitismo profanos kai ton prostateusan opws ekanan kai me tin marion joune kai meta apo deka xronia bgikan ola stin fora min prospathoume na zoume se ena kosmo paramithenio separakalw i xrisi anabolikon tha iparxi ipirxe kai den tha stamatisei pote

  3. Μόνο που επειδή απ’ ό,τι καταλαβαίνω είστε …επιδερμικοί σε γνώσεις και επαφή με τον αθλητισμό φίλαθλοι, καλό είναι να μην κάνετε κριτική για το ντόπονγκ μόνο στο στίβο ή μόνο στον ελληνικό στίβο, αλλά να σκεφτείτε τί συνέβαινε ή τί συμβαίνει παγκόσμια σε όλα τα σπορ! Αφήνοντας όμως κατά μέρος και την υποκρισία ότι σε άλλα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας ζούμε σ’ ένα Κόσμο ηθικό και όμορφο, αγγελικά πλασμένο…

  4. Esu pou den eise epidermikos kai eise leptomeris gia pes mas sto pio pano pou exw graphi ti se xenizei??kai katarxin makari na eixes tia mises m gnoseis ston klasiko athlitismo kai genika ston athlitismo ime kathigitis f.a kai palios protathlitis apla den tha mpw se diadikasia sizitisis mazi sou ..Egw den ekrina kanena ellina athliti eipe oti den imaste se paramithenio kosmo gia na einai to 9.58 katharo… episis den sineni oti to ntoping iparzxi mono ston stivo..apla edw milame gia ton stivo

  5. Πρώτα απ’ όλα καλό θα ήταν να γράφεις ελληνικά, να μη μάς στραβώνεις… Αλλά μάλλον υπάρχει πρόβλημα ορθογραφίας, συντακτικού κ.α. Τώρα, αφού είσαι τόσο μεγάλος εξπέρ και “λάτρης” του στίβου και κάνεις αυτές τις διαπιστώσεις μπράβο σου, που σώζεις το στίβο και …ξυπνάς κι εμάς, τους άσχετους και αφελείς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ