Το ότι οι αθλητές πρέπει να πηγαίνουν μόνο σε προπονητές της επιλογής- και της εμπιστοσύνης- του ΣΕΓΑΣ δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται. Το αν και πώς εφαρμόστηκε ως τώρα είναι μία διαφορετική ιστορία. Γεγονός είναι πάντως πως στην ομοσπονδία λένε πως αυτή τη φορά… σοβαρολογούν.

Το ζήτημα συζητήθηκε ακόμη και στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη. Μάλιστα κάποιος εξέφρασε την κάθετη άποψη για συγκεκριμένο ιδιαίτερα επιτυχημένο αθλητή, που από τη στιγμή που ήρθε στην Αθήνα συνεργάζεται με προπονητή για τον οποίο ο ΣΕΓΑΣ έχει τις ενστάσεις του.

Έως τώρα ο τεχνικός ήταν εκτός των τάξεων της ομοσπονδίας- αν και έχει συμπεριληφθεί αρκετές φορές σε αποστολές στο εξωτερικό και σε προετοιμασίες- αλλά ο αθλητής δεν είχε συνέπειες. Τώρα όμως κάποια μέλη του ΔΣ συμφώνησαν πως πρέπει να λάβει τελεσίγραφο ο συγκεκριμένος ιδιαίτερα επιτυχημένος αθλητής.

Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι, αφού πέρα από την προφανή προτίμηση του συγκεκριμένου να συνεργάζεται με τον εν λόγω «ανεπιθύμητο» προπονητή, δεν υπάρχει και εναλλακτική λύση για το αγώνισμά του σε υψηλό επίπεδο!

Όλα αυτά στο πλαίσιο της πιο αυστηρής πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΕΓΑΣ σε αυτό το ζήτημα. Στελέχη της ομοσπονδίας εμφανίζονται κάθετα σε αυτή την άποψη. Όποιος αθλητής δεν πηγαίνει στον προπονητή που του υποδεικνύουν- είτε πρόκειται για συνεργάτη της ομοσπονδίας είτε για επιθυμητή εναλλακτική λύση- τότε θα βγαίνει και από την ομπρέλα του ΣΕΓΑΣ. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχει χρηματικές απολαβές, αλλά ούτε και δωμάτιο σε ξενώνες.

Βέβαια κι άλλη φορά έχουν ακουστεί όλα αυτά, αλλά δεν εφαρμόστηκαν. Τουλάχιστον όχι απόλυτα. Η ομοσπονδία έδειξε ιδιαίτερη σπουδή για συγκεκριμένες περιπτώσεις αθλητών που γυμνάζονταν με προπονητές που δεν ήταν της επιλογής του ΣΕΓΑΣ, ενώ την ίδια ώρα επέτρεπε σε άλλους να πηγαίνουν σε όποιο τεχνικό θέλουν ή ακόμη και να προπονούνται- θεωρητικά- μόνοι τους.

Από τη μία λοιπόν υπήρχε το… κυνήγι μαγισσών και από την άλλη οι αθλητές ουσιαστικά επέβαλλαν στην ομοσπονδία τις επιλογές τους. Ο ΣΕΓΑΣ λέει πως όλα αυτά θα τελειώσουν, για όλες τις περιπτώσεις. Το αν θα γίνει αυτό, θα αποδειχθεί σύντομα.

Προηγούμενο άρθρο«Τσουχτερό» νοίκι για τους ξενώνες στον Αγ. Κοσμά – Ευκαιρία να μπει τάξη
Επόμενο άρθροΚαι επίσημα Σουηδός ο Σμαλιός (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ