Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανανέωσε το σύστημα πρόκρισης για τους αναβληθέντες Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με όσα είχαν αποφασιστεί προ δύο μηνών με το πάγωμα από τότε έως τέλος Νοεμβρίου της ισχύος τυχόν επιδόσεων (δείτε>εδώ) ενώ δεν υπήρξε κάποια άλλη αλλαγή σε σχέση με όρια.

-> Όρια / προυποθέσεις
-> qualification system WA – .pdf

Το σύστημα παραμένει ως έχει, βάσει των ορίων πρόκρισης και κατόπιν των world rankings μέχρι να συμπληρωθεί ο εκάστοτε αριθμός-στόχος ανά αγώνισμα.

Για τις 16 ομάδες των αγωνισμάτων των σκυταλοδρομιών, απευθείας πρόκριση πέραν των 8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 θα πάρουν και όσες επιπλέον θα είναι στις 8 του World Relays που θα γίνει 1-2/5/2021 στη Σιλεσία της Πολωνίας.

Για το Μαραθώνιο, πέραν όσων είχαν τα προβλεπόμενα, θα ισχύσει από 1/12/2020 για τους πρώτους 10 των Platinum (όπου -θα- περιλαμβάνονται μερικοί ακόμα εκτός των Major) και τους νικητές των Gold. Ακόμα δεν έχει βγει το πρόγραμμα του 2021 και γενικά υπάρχει πέραν της αβεβαιότητας και μια σύγχυση με τους κορυφαίους ιδίως μαραθωνίους.

Όπου υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί, θα ισχύουν κανονικά βάσει του 2021.
Πχ για Μαραθώνιο, βάδην, 10.000μ., ρίψεις, σύνθετα δεν δικαιούνται οι 17 ετών (γεν.2004) και μικρότεροι. (Σε Μαραθώνιο και 50χλμ βάδην ούτε οι 18-19 ετων)

Προηγούμενο άρθροΗ απάντηση του γγΑ στις ανακοινώσεις Ομοσπονδιών για επιχορήγηση
Επόμενο άρθροΈνταξη 5 αγώνων στον Ιούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ