Πρώτος στα 10.000 μ. Ανδρών ο Κώστας Πούλιος (Παναθηναϊκός). Ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Μερούσης και τρίτος ο Πουλιόπουλος. Τέταρτος ο Καραβίδας. Ακολουθούν Θεοδωρακάκος, Ζερβάκης, Μαγκριωτέλης, Αναγνώστου, Παπανδρεόπουλος, Διαλεκτός, Δρόσος.
Νικήτρια στα 8.000 μ. γυναικών η Τίνα Κεφαλά με χρόνο 27,23 για τέταρτη συνεχόμενη φορά, δεύτερη η Πόπη Αστροπεκάκη με χρόνο 28,11 και τρίτη η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 29,03. Ακολούθησε στην τέταρτη θέση η Ελένη Θεοδωρακοπούλου με χρόνο 30,00, πέμπτη η Ρεμπούλη με 30,15 και έκτη η Φωτεινή Δαγκλή με 30,20. Έπειτα, Μάγδα Γαζέα, Βασιλική Λίβα, Γ. Σοφοκλέους, Πουλίδου.

Διαβάστε επιγραμματικά πως εξελίχθηκε ο αγώνας των ανδρών.
Στα 3ο χλμ είχε ήδη ξεχωρίσει ένα γκρουπ Πούλιος, Μερούσης, Μαγγίνας, λίγο πίσω ο Πουλιόπουλος και πιο πίσω Καραβίδας, Αναγνώστου, Θεοδωρακάκος, Ζερβάκης.
Στα 5ο χλμ έχουν ξεχωρίσει γκρουπάκια των δυο με πρωτοπόρους τους Μερούσης και Πούλιος, 20 μέτρα πίσω τους Πουλιόπουλος, Μαγγίνας, πιο πίσω Καραβίδας, Θεοδωρακάκος – Ζερβάκης, Μαγκριωτέλης – Αναγνώστου, Δρόσος.
Στα 6ο χλμ ο Πουλιόπουλος αποσπάστηκε από το Μαγγίνα, ενώ ακολουθούν αμέσως μετά Θεοδωρακάκος, Καραβίδας, Ζερβάκης.
Στο 7ο χλμ ίδια ακριβώς κατάσταση ενώ εγκαταλείπει ο Μαγγίνας, ο Ζερβάκης φαίνεται πως χάνει επαφή, ο Μαγκριωτέλης προσπαθεί να πλησιάσει, και ακόμα πιο πίσω Αναγνώστου και μετά από αυτόν Διαλεκτός, Δρόσος και Παπανδρεόπουλος.
Στο καμπανάκι ο Πούλιος έχει δημιουργήσει μεγάλη διαφορά, 40 μέτρα πίσω ο Μερούσης, Πουλιόπουλος τρίτος προσπαθεί να πλησιάσει τον Μερούση, και αρκετά πιο πίσω ακολουθούν Θεοδωρακάκος, Καραβίδας με τον Ζερβάκη να προσπαθεί να μείνει κοντά τους. Ακόμα πιο πίσω ο Μακριωτέλης. Και επίσης με μεγάλη διαφορά ακολουθούν Αναγνώστου, Παπανδρεόπουλος, Διαλεκτός και λίγο πιο πίσω ο Δρόσος.
Ακριβώς ίδια κατάσταση και στο 9ο χιλιόμετρο και μένει ο τερματισμός. Από το προαναφερθέν τρίτο γκρουπ, ξεχωρίζει ο Αναγνώστου.
Τερματισμός: Πρώτος στα 10χλμ Ανδρών ο Πούλιος. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Μερούσης και τρίτος ο Πουλιόπουλος. Τέταρτος ο Καραβίδας. Ακολουθούν, Θεοδωρακάκος, Ζερβάκης, Μαγκριωτέλης, Αναγνώστου, Παπανδρεόπουλος, Διαλεκτός, Δρόσος, Κάσσος.

Εξέλιξη στα 8.000 μ. Νέων ανδρών:
Προηγείται ο Γαλανόπουλος στο μέσο της διαδρομής και λίγο πίσω του ακολουθούν ο Δημητράκης, Τουσέ, Γκελαούζος. Στο καμπανάκι περάσαν και οι τέσσερις μαζί.
Τερματισμός:
Νικητής ο Δημητράκης, δεύτερος ο Γκελαούζος, τρίτος ο Τουσέ, Γαλανόπουλος τέταρτος, Γαβράδος πέμπτος, Μιχαηλά έκτος, Σιμυρνιώτης, Βουτσινάς ακολούθησαν.

Διαβάστε επιγραμματικά πως εξελίχθηκε ο αγώνας των γυναικών.
Στα πρώτα 1.000 μ. έχει ξεχωρίσει ήδη ένα γκρουπ που αποτελείται από τις Αστροπεκάκη, Κεφαλά, Δημάκη,Δαγκλή και Κοΐνη. Ενώ, ένα δεύτερο γκρουπ 5 αθλητριών ακολουθεί με επικεφαλή την Ρεμπούλη.
Στο 2ο χλμ ίδια η κατάσταση, εκτός του ότι από το πρώτο γκρουπ έχει μείνει πιο πίσω η Δαγκλή. Ακολουθεί και ένα τρίτο γκρουπ με αθλήτριες της ΑΕΚ, Σοφοκλέους και Θεοδωρακοπούλου.
Στο 3ο χλμ έχουν αποσπαστεί γύρω στα 40 μέτρα η Κεφαλά με την Κοΐνη. Ακολουθούν η Αστροπεκάκη με τη Δημάκη και 40 περίπου μέτρα πιο πίσω η Δαγκλή. Μετά περνάνε τρεις αθλήτριες, Ρεμπούλη, Δάγκα, Βλαχάκη.
Στο 4ο χλμ Κεφαλά περνάει πρώτη, Κοΐνη, ενώ η Αστροπεκάκη ακολουθεί έχοντας πάρει μια σεβαστή διαφορά από τη Δημάκη. Ακολουθεί η Δαγκλή. Προσπαθεί να την πλησιάσει η Βλαχάκη που έχει αποσπαστεί από τη Ρεμπούλη και τη Δάγκα. Ενώ, εγκατέλειψε η Νταλάκα.
Στο 5ο χλμ ίδια η κατάσταση σχεδόν με την Αστροπεκάκη να έχει ανεβάσει ρυθμό. Ένω έχει υποχωρήσει λίγο η Δαγκλή και την έχει φτάσει η Βλαχάκη.
Τερματισμός για τις Νέες και καμπανάκι για τις γυναίκες: Νικήτρια στις Νέες γυναίκες η Κοΐνη με χρόνο 21,23. Δεύτερη η Βλαχάκη στην κατηγορία των νέων με χρόνο 22,10. Τρίτη η Δάγκα. Τέταρτη η Μπαμπάτσου. Πέμπτη η Μιχαήλοβα και έκτη η Πετρουλάκη. Ακολουθούν Μανιαδάκη, Κορόζη.
Στα 6χλμ περνάει πρώτη η Κεφαλά με μεγάλη διαφορά. Ακολουθεί μετά από περίπου 300 μ. η Πόπη Αστροπεκάκη. Η Δημάκη περνάει τρίτη. Ακολουθούν Ρεμπούλη και Δαγκλή.
Τερματισμός γυναικών:
Νικήτρια στα 8.000 μ. γυναικών η Τίνα Κεφαλά με χρόνο 27,23 για τρίτη συνεχόμενη φορά, δεύτερη η Πόπη Αστροπεκάκη με χρόνο 28,11 και τρίτη η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 29,03 . Ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ελένη Θεοδωρακοπούλου στα 30,00, πέμπτη η Ρεμπούλη 30,15 και έκτη η Φωτεινή Δαγκλή 30,20. Ακολουθούν Μάγδα Γαζέα, Βασιλική Λίβα, Γ. Σοφοκλέους, Πουλίδου.

Στα 6.000 μ. Εφήβων οι τρεις πρώτοι ήταν οι Πιτσώλης, Μαλτέζος, Τζαβάλης, ενώ στα 4.000 μ. Νεανίδων οι τρεις πρώτες ήταν οι Μπερδούση Κ.(ΓΣ Αρκαδίας), Ζωγραφάκη (ΑΣ Καζώνης Κ.), Ραυτοπούλου (ΠΓΣ). Στα 3.000χλμ Κορασίδων πρώτες πέρασαν τον τερματισμό οι Πιτούλη, Μπερδούση Ν., Φωκά Αγ..

Στις παγκορασίδες κέρδισε με μεγάλη διαφορά η Ζωγράφου.
Στους παμπαίδες πρώτος και τρίτος ήταν οι γιοί του παλιού πρωταθλητή Νότη Παπούλια.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών
4.000μ. Νεανίδων- Κατερίνα Μπερδούση (ΓΣ Αρκαδίας): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη για τη νίκη μου, γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελα στον κλειστό. Είμαι ικανοποιημένη και από το ρυθμό που είχα στον αγώνα και αυτό μου έδωσε και διαφορά στον αγώνα. Στόχος μου τώρα στον ανοιχτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε-Ν στη Βαρκελώνη, αλλά ακόμη δεν έχω επιλέξει με τον προπονητή μου (σ.σ. Χρήστος Παπαχρήστος) αγώνισμα».

3.000μ. Κορασίδων- Σοφία Πιτούλη (ΣΑΚ Αθηνών): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη που κέρδισα γιατί είχα προετοιμαστεί για αυτόν τον αγώνα και όλα πήγαν καλά. Στόχος μου το καλοκαίρι να κερδίσω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τα 800 και τα 1.500 μέτρα με ατομικά ρεκόρ. Έχω 2.12 και θέλω κάτω από 2.10 και 4.36 και θα προσπαθήσω να κυνηγήσω το όριο για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, αν και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο». (προπονητής Χρήστος Παπαχρήστος).

4.000μ. Παίδων- Μάρκος Γκούρλιας (ΓΑΣ Ιλισός): «Είμαι χαρούμενος που κέρδισα, γιατί ήταν στόχος μου αυτός ο αγώνας, όπως και πέρσι. Χαίρομαι επίσης, που βοήθησα και τον σύλλογό μου. Στον ανοιχτό θέλω να πάω καλά στα 3.000μ.». (προπονητής Γιώργος Ζώρζος).

6.000μ. Εφήβων- Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισός): «Είχα προετοιμαστεί για αυτό τον αγώνα από τον Σεπτέμβρη και χαίρομαι που κέρδισα. Στόχος μου στον ανοιχτό είναι μια ανάλογη πορεία στα 5.000 και 10.000 μέτρα». (προπονητής Γιάννης Δαγκόγλου).

2.000μ. Παγκορασίδων Α΄- Βασιλική Ζωγράφου (ΓΣ Γρεβενών): «Είχα στόχο αυτό τον αγώνα και τον περίμενα πως και πως, οπότε είμαι χαρούμενη που κέρδισα. Στόχος μου το καλοκαίρι είναι να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ στα 600μ. παγκορασίδων, ενώ θα αγωνιστώ και στα 800 μέτρα στην κατηγορία κορασίδων». (προπονήτρια Ιωάννα Σπανού).

10.000μ. Ανδρών- Κώστας Πούλιος (Παναθηναϊκός ΑΟ): «Έτρεξα εν μέσω κόπωσης και προετοιμασίας μου για το Μαραθώνιο στο Ρότερνταμ στις 15 Απριλίου, όπου στοχεύω για το υψηλό όριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Δεν χαλάρωσα καθόλου για αυτό τον αγώνα, δεν ήταν στόχος μου, αλλά χαίρομαι που πήγαν όλα καλά. Ήταν μια καλή προπόνηση εν όψει της συνέχειας. Την αφιερώνω στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου». (προπονητής Απόστολος Μόσχος).

3.000μ. Παμπαίδων Αʼ- Ανέστης Παπούλιας (Πανιώνιος ΓΣΣ): «Ήταν στόχος μου ο αγώνας αυτός και χαίρομαι που κέρδισα. Ήταν μια καλή συνέχεια μετά τον Μαραθώνιο. Θέλω να τρέξω το καλοκαίρι 3.000μ. στους παίδες με στόχο να μπω στην Εθνική ομάδα». (προπονητής Δημήτρης Θεοδωρίδης).

6.000μ. Γυναικών Βʼ- Αθηνά Κοΐνη (ΓΕΑ Τρικάλων): «Ένιωσα κουρασμένη και προήλθε από τις κούρσες στον κλειστό, όμως όλα πήγαν καλά, έκανα την προσπάθειά μου και κέρδισα. Τώρα στον ανοιχτό θα κυνηγήσω όσες περισσότερες κούρσες στα 3.000μ. στιπλ με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για του χρόνου που διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων». (προπονητής Χρήστος Παπαχρήστος).

8.000μ. Γυναικών- Ντίνα Κεφαλά (ΑΕΚ): «Ήρθα την περασμένη Τρίτη από τις ΗΠΑ, όπου έμεινα για τρεις μήνες στο Σαν Φραντσίσκο. Ουσιαστικά στα τέλη Νοέμβρη άρχισα να κάνω προπόνηση, αφού προέρχομαι από έναν τραυματισμό που με κράτησε εκτός τον χειμώνα. Ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς και ήταν ένα ερωτηματικό για μένα, γιατί ήμουν και κρυωμένη. Όμως όλα πήγαν καλά και φαίνεται ότι με πάει η διαδρομή, αφού κερδίζω για 4η συνεχή χρονιά. Ο μεγάλος στόχος είναι το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο που θα κυνηγήσω τον Απρίλιο στο Μαραθώνιο του Ένσεντε». (προπονητής Δημήτρης Θεοδωρίδης).

8.000μ. Ανδρών Βʼ- Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ Λασιθίου): «Ήμουν κουρασμένος από τις κούρσες στον κλειστό. Είδα αυτό τον αγώνα σαν προπόνηση, ακολούθησα μια τακτική στην κούρσα και μου βγήκε. Τώρα στόχος είναι στον ανοιχτό να πιάσω τα όρια στα 800 και 1.500 μέτρα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ελσίνκι». (προπονητής Χρήστος Παπαχρήστος).

Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου 2012
Επόμενο άρθροΓκριν κατά…Μέριτ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ