Διεξήχθη σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο Μαρκόπουλο. Οι συνθήκες του καιρού δυσκόλεψαν το έργο των αθλητών λόγω του δυνατού ανέμου στην -τελικη- ευθεία. Η θερμοκρασία πάντως ήταν αρκετά καλή.

Πρωταθλητής Ελλάδος στους άνδρες αναδείχθηκε ο Δήμος Μαγγίνας (ΟΣΦΠ), με δεύτερο τον Άκη Αναγνώστου (Δρ.Αμαρουσίου) που έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος, και τρίτο τον Μιχάλη Παρμάκη (ΠΓΣ). Ακολούθησαν Θεοδωρακάκος, Μερούσης, Ζαμπέλης, Παπαντώνης, Λίτσι, Καραβίδας, Γελασάκης. Στα μέσα περίπου εγκατέλειψε ο Κ.Πουλιος.
Η απονομή έγινε κακώς την ώρα της κούρσας των γυναικών με αποτέλεσμα λίγοι να τη δουν (όπως και σε άλλες περιπτώσεις), και μάλιστα να μην είναι ούτε ο 2ος νικητής που παρακολουθούσε τις προσπάθειες της Ειρήνης Κοκκιναρίου που γυμνάζει.
Στις γυναίκες πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΕΚ) που ξεχώρισε πριν απο τα μισά, με δεύτερη την Ντενίζ Δημάκη (Ιλισός) και τρίτη την Ειρήνη Κοκκιναρίου (Δρ.Αμαρουσίου). Ακολούθησαν Τσιοβόλου και Γαζέα.

Στα 8000 μέτρα νέων ανδρών πρώτος το νήμα έκοψε ο Κων/νος Τουσσέ, ο οποίος μας δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη νίκη του, ότι ήταν μια δύσκολη κούρσα, αργή στην αρχή και με συνεχείς αλλαγές προς το τέλος και ότι ο στόχος του είναι να είναι πρώτος στο 5αρι του ανοιχτού. 2ος σε μια συναρπαστική κούρσα μεταξύ τους, ο Χρήστος Καλλίας (ΠΑΟΚ)
Στα 6000 μέτρα νέων γυναικών πρώτευσε η Ουρανία Ρεμπούλη (ΓΣ Νεων Λέρου) που ξεχώρισε αρκετά απο νωρίς, με δεύτερη την Ελένη Θεοδωρακοπούλου (ΑΕΚ) και τρίτη την Μαρία Πάνου (ΕΑΡ).
Η Ράνια Ρεμπούλη δήλωσε στο StivoZ.gr ότι είναι πολύ ευτυχισμένη για τη νίκη της και δεν την περίμενε. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αν και είχε μείνει λίγο πίσω στην προετοιμασία της, λόγω εξεταστικής. Μας δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αφήσει πίσω τις σπουδές της (φοιτά στο ΤΕΦΑΑ) και προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο -κάτι το όποιο μάλλον το πετυχαίνει καλά.

Στους εφήβους πρώτευσε ο Βουτσινάς Γρηγόρης με δεύτερο τον αδελφό του Παναγιώτη (αθλητές του Πέλωπα Πατρών). Ο Γρηγόρης Βουτσινάς δήλωσε στο stivoz.gr ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισε για δεύτερη φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα και βασικός στόχος παραμένει ο ανοιχτός στίβος (στιπλ).
Στις νεάνιδες πρώτη η Βαλεντίνα Μιχαΐλοβα (ΠΓΣ) με δεύτερη την Αναστασία Καρακατσάνη και τρίτη την Αθηνά Κοίνη (αμφότερες της ΕΑΡ)

Στις κορασίδες πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση (ΓΣ Αρκαδίας) και δεύτερη η Μαρία Ζωγραφάκη.
Η Κατερίνα Μπερδούση δήλωσε στο stivoz.gr χαρούμενη για τον αρκετό κόσμο που παρευρισκόταν στο χώρο και εμψύχωνε θερμά την ίδια και τις προσπάθειες όλων των αθλητών, και ευχαρίστησε την οικογένειά της και τον προπονητή της.
Στους παίδες νικήτης ήταν ο Αριστείδης Μησιάρης (Πειραικός) με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Βάρτζη.

Φωτογραφίες: http://www.stivoz.com/photoz/index.php?c=83

Αποτελέσματα: http://www.stivoz.gr/?p=18980

Προηγούμενο άρθρο2,24 ο Μάστορας στην τελευταία ημερίδα της Παιανίας
Επόμενο άρθροΠαιανία 20/2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ