Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα που πλήττεται από την σφοδρή κακοκαιρία, κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες και σε μια εξαιρετική τοποθεσία και πίστα έγινε στη θέση Σκαμνιές του Δημοτικού διαμερίσματος Πηγή του Δήμου Γόμφων στην περιοχή Τρικάλων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος. (ΣΣ:απο τον σχολιασμο ΣΕΓΑΣ αυτα)
Στις γυναίκες – 6χλμ νικήτρια η Μαρία Τσίρμπα του Ολυμπιακού με 19.43, η Πόπη Αστροπεκάκη του ΟΦΚΑ Οδυσέα ήταν δεύτερη με 19.49 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ειρήνη Κοκκιναρίου του Παναθηναϊκού με 19.59. Τέταρτη η Κεφαλά του Ολυμπιακού.
*ΣΣ: Η Μαρία Τσίρμπα μίλησε στο stivoz.gr σχετικά: “Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, είχε πολύ αέρα και πολύ κρύο. Δεν θα λεγα ότι περίμενα εξαρχής να κερδίσω, αλλά ένιωθα πολύ δυνατή και άντεξα στον γρήγορο ρυθμό. Κι έτσι έκανα την αλλαγή στα τελευταία 300μ περίπου.
Επόμενος αγώνας το βαλκανκό στην Τουρκία -δεν είμαι σίγουρη αν θα κάνω άλλο κλειστό. Στον ανοικτό σχεδιάζουμε για τα 5χλμ για κάτι καλό…”

Η Χριστοδουλίδου νικήτρια στις νέες και η Θεοδωρακοπούλου στις νεάνιδες, η Δρακάκη στις κορασίδες.

Στους άνδρες – 12.000μ νικητής ο Τάσος Φράγκος του Ολυμπιακού με 36.29.9. Δεύτερος ο Αντώνης Παπαντώνης του ΓΣ Δεσκάτης με 36.39.0 και στη τρίτη θέση ο Δήμος Μαγγίνας του Ολυμπιακού με επίδοση 36.45.0. Τέταρτος ο Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού.
Ο Κοκορός νικητής στους νέους, ο Καλδής στους εφήβους, ο Καπετανάκης στους παίδες.

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας με την συνεργασία της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Τρικκαίων και Γόμφων.
Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες από 100 και πλέον σωματεία της χώρας.

Δείτε τα αποτελέσματα: http://www.stivoz.gr/?p=18978

Προηγούμενο άρθρορεκορ no.21 η Isinbayeva
Επόμενο άρθροΗμεριδα Κλειστου Α.Α.Μ. Θεσσαλονίκης 16/2