Έκανε ό,τι του είπαν. Ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια τις συμβουλές του γιατρού, εφάρμοσε πιστά και με υπομονή το πρόγραμμα αποκατάστασης. Και άρχισε ξανά σταδιακά να χαμογελάει. Το κακό για τον Λούη Τσάτουμα ήταν ένα. Πως έπρεπε να συνεχίσει να γυμνάζεται στο κρύο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα; «Πάγωσε» το χαμόγελο και οι ελπίδες του για τον κλειστό στίβο, καθώς έπαθε υποτροπή.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ του μήκους είχε πάθει θλάση στο δικέφαλο στις 17 Δεκεμβρίου. Με τη βοήθεια του γιατρού του ΣΕΓΑΣ, Διονύση Χίσσα, ξεπέρασε το πρόβλημα και επανήλθε σε κανονικές προπονήσεις, κάτι που έκανε τον ίδιο και τον προπονητή του, Δημήτρη Βασιλικό, να αρχίσουν να κάνουν πάλι πλάνα για την αγωνιστική περίοδο του χειμώνα. Όλα αυτά μέχρι τη Δευτέρα, όταν έπαθε υποτροπή. Ο άλτης έχει ήδη κάνει υπέρηχο, που έδειξε πως πρόκειται για θλάση. Πλέον όμως, με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει απειλητικά, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει να δώσει το παρών στους αγώνες του κλειστού στο επίπεδο που ήθελε.

Τα άσχημα νέα σημαίνουν ενδεχόμενη αποδυνάμωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι όμως πως ο Τσάτουμας τραυματίστηκε ξανά ενώ έκανε προθέρμανση και όχι πάνω στην ένταση της προπόνησης. Κάτι που σημαίνει πως οι συνθήκες στο κλειστό του ΟΑΚΑ είναι απαγορευτικές για τους πρωταθλητές που δουλεύουν στο… κόκκινο καθημερινά, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις της αγωνιστικής σεζόν.

«Από ότι φαίνεται σε 15 ημέρες ίσως να είναι καλά. Όμως σε τέτοιες συνθήκες, με χαμηλές θερμοκρασίες, ενδεχομένως η σωστή απόφαση να είναι να αποσυρθεί από τον κλειστό στίβο. Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμαστείς σε αυτές τις συνθήκες το χειμώνα», είπε για το θέμα ο Δημήτρης Βασιλικός και εξήγησε: «Γιατί σε τέτοιες θερμοκρασίες είτε πρέπει να ρίξεις την ένταση προπόνησης και τις απαιτήσεις, είτε να τις κρατήσεις ψηλά αυξάνοντας ταυτόχρονα το ρίσκο για τραυματισμό».

Αργά το απόγευμα ο Τσάτουμας εξετάστηκε και από τον Διονύση Χίσσα, ο οποίος επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ ήδη ο αθλητής έκανε την πρώτη ένεση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γιατρού της ομοσπονδίας, ο πρωταθλητής του μήκους θα χρειαστεί 10-15 ημέρες για να επανέλθει σε προπονήσεις.

Προηγούμενο άρθροΤο γόνατο «φρενάρει» τον Τσάκωνα και τον στέλνει σε γιατρό
Επόμενο άρθροΤο Survivor του ελληνικού στίβου… Και στο τέλος, δεν θα μείνει κανένας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ