Συνάντηση εκπροσώπων των Ομοσπονδιών με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και παρόντα τον πρόεδρό της κο Καπράλο, έγινε την Τετάρτη σστα γραφεία της ΕΟΕ, όπου τέθηκαν μια σειρά απο σημαντικά ζητήματα ενώ στις επόμενες ημέρες οι Ομοσπονδίες θα επανέλθουν με προτάσεις, για:

α) Τα κίνητρα από την Πολιτεία στους αθλητές με διακρίσεις

Καθώς έχουν υπάρξει και κινήσεις να κριθούν αντισυνταγματικά, χρειάζεται προσπάθεια να διατηρηθούν, ιδίως για τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Στις μικρότερες ηλικίες στο θέμα της Εκπαίδευσης κρίνονται απαραίτητα, καθώς δεν επιβαρύνουν κάπου το Δημόσιο, με τις εισαγωγές να είναι καθ’ υπέρβαση. Αναζητείται πάντως μια δικλείδα ώστε να μην εγκαταλείπουν νωρίς και να συνεχίζουν κατά τη φοίτηση τον υψηλό αθλητισμό.

β) Αποσπάσεις και άδειες

Οι ημέρες των αποσπάσεων και των αδειών είναι συγκεκριμένες (στο Δημόσιο 120 υπηρεσιακές ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος, προσαυξανομένη συνολικά σε 145 ημέρες για το έτος διεξαγωγής Παγκόσμιων πρωταθλημάτων και σε 160 ημέρες για το έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων)
Υπάρχουν συχνά δυσκολίες ιδίως στις περιπτώσεις των σωμάτων ασφαλείας αλλά και των προπονητών

γ) Αθλητές άλλης εθνικότητας

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που ιδιαίτερα ταλαντούχοι αθλητές δεν έχουν ελληνική εθνικότητα και κινούνται οι σχετικές διαδικασίες, όμως είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και ορισμένες φορές ανεπιτυχείς. Χρειάζονται πιέσεις και συντονισμός από νομικό σύμβουλο της ΕΟΕ

δ) Κάρτα Υγείας του Αθλητή

Είναι φυσικά απαραίτητη αλλά είναι δύσκολη η άμεση έκδοσή της και τελικά δεν γίνεται και δωρεάν. Το να κλειστεί ραντεβού σε Δημόσιο Νοσοκομείο σύντομα είναι μάλλον ακατόρθωτο, ενω περιορίζεται πολύ στους “κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα”

ε) Φυσική Αγωγή και Σχολικός Αθλητισμός

Από το Υπουργείο Παιδείας υπάρχει δεδομένη υποβάθμιση με μείωση των ωρών Φυσικής Αγωγής

στ) “Υιοθεσία” αθλητών

Καθώς οι οικονομικές ανάγκες είναι αρκετές και οι παροχές περιορισμένες, η ιδιωτική στήριξη είναι σωτήρια και το πρόγραμμα “υιοθετήστε έναν αθλητή” ιδιαίτερα πετυχημένο. Έτσι χρειάζεται να στηριχθεί και διευρυνθεί, με κατάλληλες διασυνδέσεις και ενέργειες προς Επιχειρηματίες

ζ) Επιχορηγήσεις και λειτουργικά έξοδα

Υπάρχουν αρκετές “φήμες” ότι θα μειωθούν οι επιχορηγήσεις και θα υπάρξει πίεση να διατηρηθούν έστω οι περσινές.
Μάλιστα για ορισμένες Ομοσπονδίες τα έξοδα είναι μεγάλα σε πάγια ή επιπρόσθετα ενοίκια αθλητικων εγκαταστάσεων (πχ ΟΑΚΑ)


-> Αθλητικές διατάξεις και νόμοι

Προηγούμενο άρθροΟ …ψαλιδοχέρης και το φάντασμα της Παιανίας
Επόμενο άρθροΓια την προπόνηση δύναμης θα μιλήσει ο Πέτρος Κυπριανού σε διαδ.σεμινάριο – και στα ΤΕΦΑΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ