Νέα περικοπή στα χρήματα για τον αθλητισμό φαίνεται ότι ετοιμάζει η αθλητική ηγεσία υπό την παρούσα κυβέρνηση.
Εάν επιβεβαιωθούν οι υπάρχουσες πληροφορίες, προβλέπεται ψαλίδισμα της τάξεως του 20% στην επιχορήγηση του στίβου που σημαίνει ότι θα χαθεί ποσό παραπάνω από 500.000 ευρώ. Πρόκειται για άγριο λεπίδι.
Τέτοια μείωση ειδικά στους καιρούς μας δεν καλύπτεται όσο καλή γνώση της αγοράς και να υπάρχει κι όσο καλή διάθεση κι αν έχει κάποιος ή κάποιοι από την αγορά για να βοηθήσει ώστε να μετριαστούν οι απώλειες.
Η έλλειψη πάνω από μισού εκατ. ευρώ από το ταμείο του ΣΕΓΑΣ θα δημιουργήσει επιπλέον ασφυκτικό περιβάλλον και θα ενεργοποιήσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα κατάρρευσης της δραστηριότητας της ομοσπονδίας.
Εάν (και επιμένω στο ΕΑΝ διότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το ποσοστό περικοπής) το στιβικό οικοδόμημα της χώρας μας, από τη διοίκησή του έως τη βάση του, αποδεχτεί και πάλι με παθητικό τρόπο την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί τότε δεν μένει παρά …ο χορός του Ζαλόγγου για όλους τους ενεργά εμπλεκόμενους.
Προς το παρόν υπάρχουν μόνον φήμες, διαρροές και πληροφορίες που -πιθανότατα- διοχετεύονται ώστε οι εμπνευστές των νέων περικοπών στον αθλητισμό (και στον στίβο) να εισπράξουν αντιδράσεις και αναλόγως να προχωρήσουν.
Με δεδομένο ότι οι «στιβικοί» είναι καλοί στις αντιδράσεις …ιδού η Ρόδος.
Μια ερώτηση προς τα αρμόδια όργανα σε θεσμικό επίπεδο και μια ξεκάθαρη απαντήση μπορεί είτε να διαλύσει τα σύννεφα είτε να φέρει τις απαραίτητες καταιγίδες ΕΑΝ (και επιμένω στο ΕΑΝ) εάν δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το φάντασμα της Παιανίας
τελικά μοιάζει ανίκητο

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας να ήθελε όντως να παρακολουθήσει το πανελλήνιο κλειστού του 2018 στην Παιανία, και να έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις πέρυσι για αυτό το θέμα, αλλά εκείνοι που του έδωσαν την πληροφόρηση όχι μόνο δεν πρέπει να είχαν περάσει ούτε από την ευρύτερη περιοχή του ρημαγμένου κλειστού αλλά πιθανότατα δεν ήξεραν καν τι χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει άμεσα.
Επί της ουσίας το κάποτε πολύτιμο Στάδιο για τον κλειστό στίβο εξακολουθεί πολύ καιρό τώρα να βρίσκεται σε ελεεινή κατάσταση από τις λεηλασίες στον εξοπλισμό του.
Χωρίς μάλιστα να μπορούν να αποδοθούν ευθύνες μια και στα χαρτιά …δεν υπάρχει.
Οι ζημιές στην υλικοτεχνική του υποδομή είναι πάρα πολύ μεγάλες ενώ ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει ώστε να ξεπεραστούν νομικές δυσκολίες και να αποκτήσει την υπόσταση που πρέπει να έχει ως αθλητικός χώρος το Στάδιο που φτιάχτηκε με χρήματα του ελληνικού λαού παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Ενα σεβαστό ποσό (περίπου μισό εκατ. ευρώ) που ήδη έδωσε η περιφέρεια Αττικής τελικά επαρκεί μόνον για κάποια λίγα, σημαντικά, πράγματα.
Πολλά περισσότερα για το κόστος της επαναλειτουργίας αυτού του Σταδίου αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά από μια σύσκεψη όλων των συναρμόδιων που έχει προγραμματιστεί αρχές Δεκεμβρίου (στις 4/12) στο υπουργείο Αθλητισμού.
Φυσικά θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη μια απάντηση στο απλό ερώτημα:
Τελικά αξίζει να φτιαχτεί αυτό το κλειστό της Παιανίας για να λειτουργήσει όπως πρέπει ή θα ήταν πιο σοφό να περάσει στην ιστορία ως μνημείο …νεοελληνικής πονηριάς;

Υ.Γ.:
Επί της ουσίας και φέτος όλα δείχνουν για τον κλειστό, μια ή δυο καλές ημερίδες και ΠΠ στο ΣΕΦ μήπως καταφέρει (εκτός από τους έμπειρους) και κάποιο από τα νεότερα παιδιά να προκριθεί για το Παγκόσμιο.
Καλή σεζόν (σιγά-σιγά) στα παιδιά που θα μπουν φέτος στον κλειστό στίβο!

Προηγούμενο άρθροΤιμωρία για Πέρρα από επανέλεγχο του 2009
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ΕΟΕ με Ομοσπονδίες – και ζητήματα προς αντιμετώπιση
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ