Με το θέμα του Τάσου Γαλαζούλα, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε διεγερτικό, σε έλεγχο στα «Παπαφλέσσεια», ασχολήθηκε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου. Και κατέληξε σε μία… πρωτότυπη απόφαση.

Η Δικαστική Επιτροπή της ομοσπονδίας πρότεινε τη δημόσια επίπληξη του αθλητή, κάτι που όμως δεν κάλυψε τα μέλη του ΔΣ, με κάποιους να διαφωνούν. Σημειώνεται ότι το ΔΣ δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει μία απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής παρά μόνο για να καταλήξει σε αυστηρότερη ποινή.

Παρότι όμως τα μέλη του συμβουλίου δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα που οδήγησαν την Επιτροπή στο συμπέρασμα ότι η κατάλληλη ποινή είναι η επίπληξη, δεν προχώρησε σε απόφαση, αλλά κατέληξε ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν τα στοιχεία το προσεχές διάστημα, όπως και να ακούσουν τον εισηγητή της δικαστικής επιτροπής.

Παρόλα αυτά, το ΔΣ αποφάσισε να επιτρέψει τη συμμετοχή του αθλητή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα την Κυριακή, υπό αίρεση, μία κίνηση- τουλάχιστον- σπάνια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στους δισταγμούς του ΔΣ της ομοσπονδίας φαίνεται πως έπαιξε η αντίστοιχη περίπτωση ποδοσφαιριστή, που βρέθηκε θετικός στην ίδια απαγορευμένη ουσία και αρχικά αθωώθηκε, όμως το ΕΣΚΑΝ άσκησε έφεση.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ &Νέων 2015 (ΟΑΚΑ)
Επόμενο άρθροΔεν… αφήνει το διαμάντι η Νικόλ –Νίκη με 4,79 μ. στο Λονδίνο! Ξεχώρισαν Lavillenie, Proctor, Schippers

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ