Το 92ο Παγκύπριο πρωτάθλημα Ανδρών και 54ο Γυναικών διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στο ΓΣΠ Λευκωσίας στις 5&6/6, και είναι αφιερωμένα στα 50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας.
-> πρόγραμμα Αγώνων
-> startlist
-> ρεκόρ Αγώνων
-> Εθνικά ρεκόρ

Με τη βοήθεια του ΚΟΕΑΣ, μια προεπισκόπιση των Αγώνων:

Α’ ημέρα

Επί Κοντώ Ανδρών. Φαβορί είναι ο Νίκανδρος Στυλιανού που στα ʽʼΧειμωνίδειαʽʼ την περασμένη βδομάδα πέτυχε ατομική επίδοση 5.20 που είναι η 4η καλύτερη όλων των εποχών.
Τριπλούν Ανδρών. Απόντος του Ζαχαρία Άρνου λόγω της συμμετοχής του στους Φοιτητικούς Αγώνες της Αμερικής, για την 1η θέση θα παλέψουν οι Παναγιώτης Βόλου του ΓΣΟ, ο Θεουλής Χρυσοβαλάντης του ΓΣΠραξάνδρου και ο Στέλιος Καψάλης του ΓΣΟ.
Υψος Γυναικών. Οι Λεοντία Καλλένου και Στέφανη Ραζή που αγωνίστηκαν πρόσφατα στη Μόσχα, και η Εφη Δρόσου διεκδικούν την 1η θέση.
Σφύρα γυναικών: Η Σκεύη Θεοδώρου είναι μακράν καλυτερη.
100μ. εμπόδια Γυναικών. Η Δήμητρα Αραχωβίτη, αθλητρια του Μάκη Κατσαντώνη που έκανε ατομικό ρεκόρ στη Φιλοθέη είναι το φαβορί. Απουσα η Μόρφω Μπαούρδα λόγω εγκυμοσύνης.
Δισκοβολία Ανδρών. Ο Απόστολος Παρέλης που πρόσφατα στους Φοιτητικούς αγώνες πέτυχε νέο Παγκύπριο ρεκόρ με 61.82μ. θα επιδιώξει να πάρει το όριο για τους Πανευρωπαικούς Α/Γ (61,90μ.)
110μ. εμπόδια ανδρών. Ο Αλέξανδρος Σταυρίδης του ΓΣΖ μετά την αποθεραπεία του θα κυνηγήσει την 1ηθέση. Πέρσι κέρδισε την 8η θέση στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κάτω των 23 χρόνων. Ο Χάρης Κούτρας του ΓΣΕ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το όριο για το Παγκόσμιο Εφήβων . Πέρσι κατέλαβε τη 2η θέση στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων και την 3η στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.
100μ. Γυναικών. Η Ελένη Αρτυματά του ΓΣΕ, που γυμνάζεται με τον Αντώνη Γιαννουλάκη, είναι ασυναγώνιστη, μετά επικρατέστερη η Ραμόνα Παπαιωάννου
100μ. Ανδρών. Ο Πανος Ιωάννου του ΓΣΚ αναμένεται να είναι ο νικητής. Σπάστρης, Πολυκάρπου, Δαλίτης θα έχουν έντονο συναγωνισμό.
1500μ. Γυναικών. Η Ελπίδα Χριστοδουλίδου του ΓΣΠ είναι το φαβορί για τη νίκη. Για τη 2η θέση θα παλέψει η Μερόπη Παναγιώτου του ΓΣΠ και η Γ.Σοφοκλέους.
1500μ. Ανδρών. Ο Αλέξανδρος Καλογερογιάννης είναι λογικά φβορί. Ερωτηματικό ο Φιλίππου, με προοπτικές Khadiri και Σοφοκλέους.
Δισκοβολία Γυναικών. Η Αλεξάνδρα Κλατσιά και η Λαδά Ανδρονίκη αναμένεται να παλέψουν για την πρώτη θέση, απούσας της Ζαχαρούλας Γεωργιάδου.
Μήκος Γυναικών. Η Νεκταρία Παναγή εκτός απροόπτου θα είναι η νικήτρια. Θα επιδιώξει άλμα πάνω από 6 μέτρα. Ελ.Χριστοφή και Ζ.Σταύρου θα προσπαθήσουν όπως όλες για το καλύτερο.
3000μ. στήπλ Ανδρών. Ανοικτό αγώνισμα, όλα πιθανά.
400μ Γυναικών. Θρασυβούλου και Δημητρίου φαίνεται να ξεχωρίζουν
400μ. ανδρών. Θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του Στέφανου Χατζηνικολάου του ΓΣΟ. Λογικά είναι το φαβορί. Δίπλα του θα είναι ο Κυριάκος Αντωνίου του ΓΣΠ που πρόσφατα πέτυχε ατομική επίδοση 48.63.
Σκυταλοδρομίες: 4Χ100 ΑΝΔΡΏΝ. Φαβορί ο ΓΣΠρ., 4Χ100 ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Φαβορί ο ΓΣΕ

B’ ημέρα

Υψος ανδρών. Ο Κυριάκος Ιωάννου του ΓΣΟ που γυμνάζεται με τον κο Ευθυμίου είναι το απόλυτο φαβορί. Θα επιδιώξει άλμα στα 2.25μ. Ο Αιμ.Ξενοφώντος με Κωνσταντίνου και Νικολάου αναμένεται να ακολουθήσουν.
Σφύρα ανδρών. Σοφιανός, Πουρσανίδης, Κολοκοτρώνης είναι δυνατές συμμετοχές
400μ εμπόδια γυναικών. Η Παναγιώτα Χατζηγιάννη του ΓΣΕ είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη.
Τριπλούν γυναικών. Η Θωμαίδα Πολυδώρου του ΓΣΠρ. αναμένεται να κερδίσει για ακόμα μια φορά.
Επι Κοντώ γυναικών. Η Μαριάννα Ζαχαριάδη του ΓΣΠ ου γυμνάζεται με τον Φώτη Στεφανή είναι η καλύτερη. Πρόσφατα στη Φιλοθέη έκανε 4.36μ. Αναμένουμε και την Άννα Φοιτίδου
Σφαιροβολία γυναικών. Η Φλωρεντία Κάππα του ΓΣΠ είναι το φαβορί για την 1η θέση
Ακοντισμός Ανδρών. Απόντος του Ιωάννη Στυλιανού το αγώνισμα είναι ανοικτό.
400μ. εμπόδια ανδρών. Ανοικτό και αυτό το αγώνισμα. Υπάρχουν τέσσερεις αθλητές ικανοί για να διεκδικήσουν τη νίκη. Πρόκειται για τους΄Άρη Ξιουφαρίδη ΓΣΟ, Γεώργιο Αβραάμ του ΓΣΕ, Ανδρέα Συλβέστρο του ΓΣΟ και Νεόφυτο Γεωργίου του ΓΣΟ .
800μ. γυναικών. Η 18χρονη Στέλλα Χριστοφόρου του ΓΣΠ που γυμνάζεται με τον Σπ.Σπύρου είναι το φαβορί.
800μ. ανδρών. Ο Δημήτρης Φιλίππου του ΓΣΚ που γυμνάζεται με τον Χρ.Παπαχρήστο αναμένεται να επικρατήσει .
200μ. γυναικών. Η Ελένη Αρτυματά αναμένεται να κερδίσει άνετα με Παπαιωάννου και Τσιάρτα να έπονται.
200μ. ανδρών. Ο Στέφανος Χατζηνικολάου του ΓΣΟ είναι το φαβορί για την 1η θέση.
Μήκος ανδρών. Ο Ματθαίος Βόλου του ΓΣΟ με το Χριστόδουλο Θεοφίλου αναμένεται να σχηματίσουν το δίδυμο. Ο τελευταίος εξασφάλισε πριν από λίγες μέρες το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν.
Τριπλούν γυναικών. Η Θωμ.Πολυδώρου και η Ελ.Χριστοφή θα διεκδικήσουν λογικά την 1η θέση.
Ακόντιο γυναικών. Επανεμφάνιση της Αλεξάνδρας Τσιήσιου μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού. Δείχνει ότι είναι καλά και ελπίζει σε μια καλή βολή, όπως και η Ελένη Μαυρουδη.
Σφαιροβολία ανδρών. Ο Γιώργος Αρέστη του ΓΣΖ πιθανότατα θα κερδίσει. Θα επιδιώξει βολή πάνω από 18μ.
5000μ.ανδρών Ο Κασσαχούν Κέμπελ του ΓΣΠ αναμένεται να πετύχει άλλη μια νίκη στις μεγάλες αποστάσεις. Θα τον κυνηγήσει ο Αλέξανδρος Καλογερογιάννης του ΓΣΟ.
5000μ. γυναικών. Η Ελπίδα Χριστοδουλιδου του ΓΣΠ είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά θα συναγωνισθεί με τη Μαριλένα Σοφοκλέους και τη Νίκολα Σκότ
Σκυταλοδρομίες 4Χ400μ.: Ανδρών – Φαβορί ο ΓΣΠΡ. Γυναικών – Ανοικτή κούρσα.

Σχολιασμός: http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?3971-Παγκύπριοι-Αγώνες-Λευκωσία-5-6-6-(Σχολιασμός)

Προηγούμενο άρθροΜε Ιωάννου, Αρτυματά, Ζαχαριάδη οι Παγκύπριοι
Επόμενο άρθροΘεαματικές κούρσες στο 3o D.L. (Oslo) Ο Rudisha 1’42.04 στα 800μ., 9.72 με οριακό αέρα ο Powell!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ