Πριν 10 ημέρες η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου αναθεώρησε κάποιους κανονισμούς, και το παγκόσμιο ρεκόρ της Radcliffe στο Λονδίνο το 2003 με 2:15.25 αναγνωρίζεται μόνο ως καλύτερη παγκόσμια επίδοση, κι αυτό γιατί ο αγώνας ήταν μεικτός με των ανδρών. Εκεί, στον 3ο της μόλις Μαραθώνιο, είχε τη βοήθεια 2 Κενυατών “λαγών” που έτρεξαν κυρίως πλάι της, του ενός μέχρι τα 30χλμ και του άλλου μέχρι το τέλος.

Η ΝΙΚΕ, χορηγός εταιρεία της Αγγλίδας, δεν έχασε την ..ευκαιρία και λάνσαρε διαφημιστική καμπάνια με την αθλήτρια και μήνυμα ότι “μπορεί να αλλάξεις τους κανόνες αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την ιστορία”.
Να σημειωθεί και το ότι απο το 2009 ο νεος μεγάλος χορηγος της IAAF -που διαδέχτηκε τη Mizuno- ειναι η ανταγωνίστρια Adidas.

H Radcliffe σχετικά δήλωσε πως θα έπρεπε εξαρχής να υπήρχε ο κανονισμός, κι ότι δεν ήταν δική της η επιλογή να είναι μεικτοί οι αγώνες. Μάλιστα στο Λονδίνο πιστεύει πως θα έτρεχε το ίδιο μόνη της και μάλλον …αυτή έτρεξε τους 2 αθλητές. Παρολαυτά δεν μπορεί να κάνει κάτι για τους κανονισμούς.

Βέβαια το παγκόσμιο ρεκόρ παραμένει στην κατοχή της καθώς 2 χρόνια μετά στον ίδιο Μαραθώνιο αγώνα που όμως δεν έγινε ταυτόχρονα με των ανδρών, πέτυχε 2:17.46. Μάλιστα σε αυτό τον αγώνα έκανε και μια στάση μερικών δευτερολέπτων για …φυσική ανάγκη.

H 38χρονη δρομέας που έπιασε στο Βερολίνο το όριο της Ομοσπονδίας της στοχεύει να κερδίσει στην …πόλη της, το Λονδίνο, το 2012, ένα Ολυμπιακό μετάλλιο το οποίο της λείπει απο το παλμαρε της.

http://www.youtube.com/watch?v=7_azxYbwGhY

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΣΕΓΑΣ – έκτακτη Γενική Συνέλευση την 28η Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΤο Σπάρταθλο και ο Φειδιππίδειος άθλος του Κούρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ