Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στη σημερινή του συνεδρίαση (28/9) και αφού εξέτασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των αναδρομικών περικοπών του 40% των εγκεκριμένων προϋπολογισμών των Αθλητικών Ομοσπονδιών ανακοινωσε τα ακόλουθα:

“Είναι προφανές ότι το σημερινό Ελληνικό Κράτος, μέσα στην περιδίνηση της κρίσης που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, είναι ανίκανο να διασφαλίσει τις Συνταγματικές εγγυήσεις και προβλέψεις για θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

Ένα από αυτά είναι και το δικαίωμα στην άθληση, που είναι «υπό προστασία του Κράτους» και γι΄ αυτό η ρητή Συνταγματική πρόβλεψη επιβάλλει την χρηματοδότηση των Ενώσεων των Αθλητικών Σωματείων, δηλαδή των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Και ενώ οι Ομοσπονδίες έχουν υποβάλλει προϋπολογισμούς και η ΓΓΑ τους έχει, στην αρχή του 2011, εγκρίνει, έρχεται τώρα το Κράτος, σαν τον τελευταίο μπαταξή και περικόπτει 40%, αναδρομικά, τις εγκεκριμένες πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού των Ομοσπονδιών, διαλύοντας τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και δημιουργώντας αξεπέραστα οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα στις Διοικήσεις τους.

Στην εποχή μιας κρίσης πρωτόγνωρης, όπως αυτής που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο Αθλητισμός πρέπει και μπορεί να αποτελεί ΛΥΣΗ για όλους και ειδικά για τη νεολαία.
Δυστυχώς, η Πολιτεία τον αντιμετωπίζει ως ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Όχι ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες.

Ίσως δεν έχει πρωτεύουσα σημασία αλλά ο ΣΕΓΑΣ επισημαίνει στους οικονομικούς εγκεφάλους που πήραν αυτές τις αποφάσεις, ότι η συνολική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας και ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας συνεισφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας περισσότερα χρήματα από τις τακτικές επιχορηγήσεις που εισπράττει από το Κράτος.

Με σημερινή απόφαση του ΔΣ, προκηρύσσεται Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών του για την 28η Οκτωβρίου 2011, η οποία θα αποφασίσει τους τρόπους με τους οποίους η Ομοσπονδία θα αντιδράσει καθώς και αν θα συνεχίσει ή θα αναστείλει τη λειτουργία και τις δραστηριότητές της, στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν αλλάξουν οι αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.”

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του συνδέσμου προπονητών Β.Ελλάδος για τις περικοπές στο στίβο
Επόμενο άρθροΟταν οι κανόνες του στίβου αλλάζουν, του marketing προσαρμόζονται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ