Τον βασικό κορμό του αγωνιστικού προγράμματος του 2021 ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, με τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τις διεθνείς διοργανώσεις και γκραν πρι που γίνονται στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο.

Δείτε πως διαμορφώνεται το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021 σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο:
-> ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ 2021

Ακόμα βέβαια δεν έχει οριστεί για το που θα γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα, πέραν του κλειστού που δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από το ΣΕΦ, ενώ αναμένονται αργότερα οι ορισμοί για ημερίδες και τοπικούς αγώνες.

Πρώτο πρωτάθλημα θα είναι όπως τις περισσότερες χρονιές, αυτός της μεγάλης απόστασης του βάδην, φέτος όμως με 35χλμ αντί 50χλμ (και είναι και η απόσταση που προσανατολίζεται η παγκόσμια Ομοσπονδία να ισχύσει) ενώ νωρίς φέτος, στο τέλος Ιανουαρίου, θα γίνει το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου.

Το πανελλήνιο κλειστού είναι στις 13-14 Φεβρουαρίου ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Μάρτιο έχουμε ευρωπαϊκό αλλά και το αναβληθέν παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού Α/Γ που και φέτος θα έχει παράλληλα και των Νέων, ορίστηκε για τις 5-6 Ιουνίου, δύο εβδομάδες πριν το Ευρωπαικό εθνικών ομάδων που η Ελλάδα αγωνίζεται στην 1η κατηγορία στην πόλη Kluj της Ρουμανίας.

Φυσικά το βασικότερο για το 2021 είναι πως πρόκειται για Ολυμπιακή χρονιά (31/7 -8/8 ο στίβος) κατόπιν της αναβολής κατά 1 έτος. Ακόμη υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά όλων των κατηγοριών εκτός Α/Γ αλλά και το αλλά και το εξ αναβολής παγκόσμιο Κ20, καθώς και το παγκόσμιο σκυταλοδρομιών.

Όλα τα παραπάνω φυσικά στο βαθμό που το επιτρέψουν οι συνθήκες με covid, ιδιαίτερα στον κλειστό στίβο και τις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Προηγούμενο άρθροΟ αγώνας της Αναστασίας
Επόμενο άρθροΣε Πόλη και Ρώμη τα μεθεπόμενα ευρωπαικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ