Συνολικά 10 αθλητές-τριες της Ρωσίας θα αγωνιστούν στο Ευρωπαικό κλειστού ως ανεξάρτητοι-ες (Authorised Neutral Athletes), με τις Lasitskene και Sidorova είναι οι καλύτερες φέτος στα αγωνίσματά τους.

H IAAF (Doping Review Board) ανακοίνωσε 21 αθλητές (από τις τελευταίες αιτήσεις τον Δεκέμβριο του 2018) που μπορούν να λάβουν μέρος στις επικείμενες διοργανώσεις του Ευρωπαικού κλειστού – και του κυπέλλου ρίψεων.

->άδειες συμμετοχής

Πάντως από τους 14 της τελευταίας λίστας οι περισσότεροι δεν θα αγωνιστούν στη Γλασκώβη, όπου ως “ANA” θα είναι :
Άνδρες: Nikolayev (3000μ.) Ivanyuk (ύψος) Fyodorov (τριπλούν) Gorokhov (επί κοντώ) Afonin (σφαιροβολία) και ο Shkurenyov στο 7θλο, όπου δεν θα είναι ο Makarenko.
Γυναίκες: Aglitskaya (60μ. εμπ.) Lasitskene (ύψος) Mullina & Sidorova (επί κοντώ)

Αρκετοί από τους Ρώσους που στο 2019 είναι εκ των κορυφαίων, δεν συμπεριλαμβάνονται, όπως ο Menkov στο μήκος (ο μόνος με καλύτερη επίδοση από τον Τεντόγλου φέτος), η Krivoshapka στα 400μ., η Gulyayeva στα 800μ., η Koneva στο τριπλούν καθώς και η Chicherova στο ύψος.

Στο ύψος εκ των κορυφαίων ήταν και ο Ukhov όμως πρόσφατα προέκυψε τιμωρία.
Υπό διαθεσιμότητα είναι από το καλοκαιρι και ο Lysenko λόγω θέματος με whereabouts. (Είχε κερδίσει πέρυσι το παγκόσμιο κλειστού -όπως και η Lasitskene) 

Πρωτοβάθμια έχουν τιμωρηθεί φέτος οι Firova, Shkolina, Ukhov, Kondakova, Galitskaia, Agafanova-Khanafeeva, Bespalova, Lysenko-Beloborodova, Yushkov, Adams, Ganeeva, Bulgakova.

Έτσι έρχονται να προστεθούν σε μια πολύ μεγάλη λίστα που ξεκίνησε με σκάνδαλα και αποκαλύψεις στα τέλη του 2014 ενώ από τα τέλη του 2015 η Ρωσική Ομοσπονδία έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Με ειδική άδεια ξεκίνησαν να λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς αγώνες, αρχικά η -πέτρα του σκανδάλου- Stepanova στο Ευρωπαϊκό του 2016 και η Klishina -που ήταν μόνιμα εκτός Ρωσίας- στους Ολυμπιακούς του 2016, ενώ από το 2017 υπό προϋποθέσεις όλο και περισσότεροι ως ανεξάρτητοι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται υποθέσεις για την Karamasheva, τις Lysenko, Savina, Ponomareva, τις Kirdyapkina, Nazarova, Gushchina, την Agafonova-Khanafeeva, και τις ουσιαστικά τελειωμένες των Lebedeva, Abakumova – η τελευταία που ολοκληρώθηκε ήταν της Savinova τον Ιούλιο του 2018.

-> ακυρώσεις λόγω doping

Προηγούμενο άρθροΤο πανελλήνιο ανωμάλου την Κυριακή 24/2 στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθροΟ αθλητής ως πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ