Λίγο-πολύ τα αναμενόμενα αποφάσισε η Ομοσπονδία για το τι θα συμβεί προσεχώς λόγω των μέτρων πρόληψη για τον ιό 2019-nCoV.

Εκτός του Ημιμαραθωνίου αναβάλλονται οι 2 πρώτοι αγώνες Run Greece σε Λάρισα και Ηράκλειο (και το πανελλήνιο 10χλμ προφανώς) όπως και η ΓΣ του ΣΕΓΑΣ.
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές νέες ημερομηνίες, σε καμία περίπτωση.

Τα προγραμματισμένα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα για την ώρα δεν επηρεάζονται, όπως και η συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό, όπου γίνονται – με τους αθλητές εάν επιθυμούν να μπορούν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους ωστόσο.

Μέτρα προφύλαξης θα λαμβάνονται και ανάλογα έχουν ληφθεί και στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ με προσθήκη απολύμανσης. (Επίσης απολυμάνσεις συνεχίζονται σε αθλητικούς χώρους της Επικράτειας)

Η ανακοίνωση από ΣΕΓΑΣ

1. Σε συνέχεια της αναβολής του Ημι-μαραθωνίου της Αθήνας, που ήδη ανακοινώθηκε, η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Αγώνα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
2. Αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.
3. Αναβάλλονται οι αγώνες του RUN GREECE στη Λάρισα και το Ηράκλειο, που ήταν προγραμματισμένοι για την 29η Μαρτίου και την 5η Απριλίου, αντίστοιχα. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε άλλες ημερομηνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
4. Συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία του αγωνιστικού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ (Διασυλλογικοί Αγώνες – Πανελλήνια Πρωταθλήματα), αφού τα μέχρι τώρα μέτρα της Πολιτείας δεν επηρεάζουν τη διεξαγωγή τους.
5. Οι αποστολές Εθνικών Ομάδων για αγώνες στο εξωτερικό θα λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης (αναλυτική ενημέρωση, γάντια, ατομικό αντισηπτικό, περιορισμένες μετακινήσεις κλπ), ενώ παρέχεται το δικαίωμα σε αθλητή ή αθλήτρια που δεν επιθυμεί να ταξιδέψει να ακυρώσει τη συμμετοχή του.
6. Ανάλογα μέτρα, με την προσθήκη απολύμανσης, έχουν ήδη ληφθεί και στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.
7. Αναβάλλονται οι προπονητικές συγκεντρώσεις που διοργανώνει η ομοσπονδία, που ήταν προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα.

Προηγούμενο άρθροΑναβολή σε Ημιμαραθώνιο Αθήνας και όχι μόνο – τι επιφέρουν τα νέα μέτρα πρόληψης
Επόμενο άρθροΜέτρα και ακυρώσεις και στην Κύπρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ