Ημερολογιακά ο χειμώνας μπήκε. Αγωνιστικά, πλησιάζει. Για αυτό και τα πρώτα σχέδια για τις εθνικές ομάδες της εποχής ήδη γίνονται. Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα όρια και τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο μεγάλο ραντεβού του κλειστού στίβου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και στα δύο Βαλκανικά πρωταθλήματα του χειμώνα, αυτό του κλειστού και εκείνο του βάδην.

Σε ό,τι αφορά το Σόποτ, η ομοσπονδία δεν «πείραξε» τα όρια της διεθνούς ομοσπονδίας, τα οποία άλλωστε ήταν ήδη αρκετά δύσκολα. Έως τώρα με βάση τα μαθηματικά τις σχετικές επιδόσεις έχουν πετύχει εννιά Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν όμως και προϋποθέσεις, καθώς όπως πάντα όσοι έχουν το όριο από τον ανοιχτό θα πρέπει να το πλησιάσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου και η σχετική απόφαση για την ένταξή τους στην ομάδα θα ληφθεί από την ΕΠΕΟ. Όσο για εκείνους που θα κυνηγήσουν τις επιδόσεις στον κλειστό, θα έχουν δύο ευκαιρίες εντός των συνόρων- το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την ημερίδα του ΣΕΦ στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ υπάρχει ακόμη το Βαλκανικό πρωτάθλημα και τα διεθνή μίτινγκ του εξωτερικού.

Παράλληλα, στη συνεδρίασή του το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε πως το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα, ενώ επίσης ανακοινώθηκε ότι η Χίος προστέθηκε στις στάσεις των «Γύρων πόλεων», καθώς θα φιλοξενήσει το σχετικό αγώνα στις 19 Μαρτίου.

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για τις εθνικές ομάδες του χειμώνα

Προηγούμενο άρθροΣτο βάθρο και η Χρυσαειδή –Χάλκινη στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα
Επόμενο άρθροΗ χρονιά των… πειραμάτων –Ο Christian Taylor στα 400 μ., ο Rutherford σπρίντερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ