Όπως έγινε γνωστό κατά την Α’ ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος υπήρξε ένσταση για τη συμμετοχή του νικητή στα στηπλ, Μίνο (δείτε->εδώ) που απορρίφθηκε.

Για τις περιιπτώσεις συμμετοχής ομογενών και αλλοδαπών αθλητών υπάρχει ένας σχετικός κανονισμός με άρθρα για διάφορες περιπτώσεις -ενώ υπάρχουν και ειδικότερες διατάξεις για Κύπριους αθλητές- μεταξύ άλλων για όσους έβγαλαν δελτίο πριν τα 18, για μεταγενέστερα, για απαγόρευση συμμετοχής σε 2 σωματεία την ίδια περίοδο κ.α.

Δείτε τον Κανονισμό Εγγραφών− Μεταγραφών ομογενών και αλλοδαπών αθλητών Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων:
http://www.stivoz.gr/?page_id=19471

Η Ομοσπονδία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

“Από τον ΣΕΓΑΣ διευκρινίζονται τα ακόλουθα :
Οι περιπτώσεις των αλλοδαπών αθλητών – τριων ξένης υπηκοότητας, για τις οποίες έχει εκδοθεί δελτίο με δυνατότητα συμμετοχής στα Πανελλήνια πρωταθλήματα (όπως σε όλες τις περιπτώσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Πάτρας), εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1, της Υπουργικής απόφασης αρ. 49653/ΦΕΚ 2345/τ΄Β/18-11-2008 του Υφυπουργού Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδη.

Με βάση την διάταξη αυτή επιτρέπεται η εγγραφή σε σωματείο της δύναμης του ΣΕΓΑΣ και η συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες και τα Εθνικά Πρωταθλήματα, σε αθλητές ξένης υπηκοότητας απεριόριστα και σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο, εφόσον δεν συμπλήρωσαν το 18Ο έτος της ηλικίας τους (κατά την έκδοση του δελτίου), γεννήθηκαν ή διαμένουν στην Ελλάδα πέραν του ενός (1) έτους και φοιτούν στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά την παράγραφο 2 του άρθρου 4, αυτή αφορά όλους τους άλλους ομογενείς και αλλοδαπούς αθλητές εξαιρουμένων των αλλοδαπών που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4.

Τέλος με βάση τις διατάξεις του άρθρου 7, της ίδιας υπουργικής απόφασης απαγορεύεται ομογενής ή αλλοδαπός ή αθλητής υπήκοος κράτους – μέλους της Ε.Ε., να αγωνισθεί την ίδια αγωνιστική περίοδο σε δύο (2) διαφορετικά Σωματεία σε αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό καθώς επίσης και σε αγώνες μεταξύ σωματείων αλλοδαπής Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία διερευνά τα κωλύματα συμμετοχής του άρθρου 7 για τους υπόψη αθλητές και αν προκύψουν στοιχεία θα προχωρήσει στην ακύρωση τους.”

Ειδικά για τον Μίνο που για 4η συνεχή φορά κέρδισε το αγώνισμα, είχε ακυρωθεί τελικά πέρυσι για το λόγο αυτόν.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι αγώνες στις ΗΠΑ είναι σε κολλεγιακή και όχι σωματειακή μορφή.

Προηγούμενο άρθροΟι Ρωσοι κάνουν το πρωτάθλημά τους και η Isinbayeva άλματα όπως παλιά – πέρασε τα 4,90μ. (+video)
Επόμενο άρθροΗ ομάδα για το βαλκανικό με 30- Στόχος τα όρια, τεστ για σκυτάλες γυναικών, επανεμφάνιση Σταματόγιαννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ