
Με αρκετά καλές αγωνιστικές παρουσίες και ορισμένες σημαντικές επιδόσεις ολοκληρώθηκε το εφετινό διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά. Παράλληλα όμως δεν περνά απαρατήρητο το μουδιασμένο ξεκίνημα για τους περισσότερους ενώ σίγουρα και ο αέρας που επικράτησε στο Στάδιο έπαιξε το ρόλο του.
Η Δήμητρα Γναφάκη με τη Βασιλική Μητσιούλη στα 400 μ. εμπόδια, καθώς και η Ανδριάνα Φέρρα στα 400 μ., ο Κώστας Μπουζάκης στη δισκοβολία Κ20, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία αλλά και αρκετοί ακόμα αθλητές και αθλήτριες ξεχώρισαν με τις αγωνιστικές τους παρουσίες.
-> Αποτελέσματα
Η Γναφάκη, στον πρώτο της δυνατό αγώνα, στα 400μ. εμπ. σε 56.67 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57.00 από την περσινή χρονιά και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη έτρεξε αρκετά καλά όμως φάνηκε ότι της λείπουν κούρσες και μοιάζει σίγουρο ότι στις επόμενες παρουσίες της θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερη. «Πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο να τρέξω ακόμη γρηγορότερα Η προπόνηση που έχω κάνει μου δείχνει πως είμαι σε θέση να τρέξω γρήγορα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, Ευχαριστώ τον προπονητή μου Μιχάλη Μανουσάκη που είναι δίπλα μου» είπε μετά τον αγώνα της η Γναφάκη.
Στο ίδιο αγώνισμα το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Μητσιούλη νικήτρια στην πρώτη σειρά με 59.80 (είχε 60.21). Η νεαρή αθλήτρια του Κώστα Χήτα θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.
Η Κύπρια Καλυψώ Στάυρου με 60.03 βελτίωσε κατά 2εκ. το πρόσφατο ατομικό της.
Πολύ καλή εμφανίστηκε η Φέρρα στα 400 μ που τερμάτισε σε 53.64 αλλά έδειξε ότι είναι σε θέση σύντομα να βελτιώσει το 53.25 που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η έμπειρη αθλήτρια που την καθοδηγεί ο Ανδρέας Λιναρδάτος είπε: «Ο προπονητής μου, μου είπε να κρατηθώ και το έκανα. Τα 400 μ. είναι ένα αγώνισμα που μπορείς εύκολα να παρασυρθείς και να μη πετύχεις αυτό που μπορείς. Χρειάζομαι κούρσες γιατί μέσα από αυτές θα βρω χρόνο ανάλογο με τις δυνατότητες μου»
Καλή παρουσία είχε η δεύτερη γρηγορότερη Ελληνίδα στο σύνολο των σειρών η Μαρίτα Αργυρού (54.62) και τρίτη ήταν η Δέσποινα Μουρτά (54.78).
Σούπερ ο Μπουζάκης στο δίσκο
Στα αξιοσημείωτα του μίτινγκ σαφώς περνά η παρουσία του Κώστα Μπουζάκη που έγραψε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία Κ20. Ο αθλητής του Γιώργου Μήλιου αρχικά πέτυχε 60,90 μ. (είχε 59,58 μ.) και στη συνέχεια πέτυχε 61,42 μ. και κατέχει πλέον την όγδοη επίδοση για φέτος στον κόσμο.
Στη σφυροβολία που έγινε στην αρχή του προγράμματος με αρκετή ζέστη, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αναδείχθηκε νικητής, καθώς στην τρίτη του βολή πέτυχε 75,75 μ. και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Ο ρίπτης που τον καθοδηγεί ο Κωστής Παπαμαρκάκης προετοιμάζεται με στόχο το Παγκόσμιο του Όρεγκον και ξεκίνησε με 71,88 μ. συνέχισε με: 74,26 μ., 75,75 μ., 75,02 μ., 73,19 μ. και έκλεισε με άκυρη. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μιχάλης Αναστασάκης, με 74,31 μ. και συνέχισε με σταθερές προσπάθειες ενώ τον ταλαιπωρεί κι ένα πρόβλημα τραυματισμού. Ο Αναστασάκης είχε προσπάθειες στα: 73,01 μ., 73,82 μ., 71,65 μ., 73,72 μ. και άκυρη την τελευταία βολή.
Στους εφήβους με την 6κιλη ο Άγγελος Μαντζουράνης έριξε 70,46μ. κι έκανε και το όριο για το παγκόσμιο Κ20.
Στα σπριντ, στα 100 μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη είχε καλή παρουσία στα 100 μ. (δεύτερη με 11.34) ενώ θα μπορούσε ακόμα καλύτερη επίδοση, κάτι που πιθανότατα θα κάνει στα «Δρόμεια» στη Βάρη σε λίγες ημέρες. Η Σπανουδάκη πραγματοποίησε στην ουσία τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Πολύ καλή ήταν η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου με 11.37 βελτιώνοντας κατά 1εκ. το ατομικό της (έπιασε στην 3η θέση διαχρονικά την Αρτυματά) όπως και η Άρτεμις Αναστασίου, που με 11.54 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Στην πρώτη σειρά η Αλάνα Μπέρν τερμάτισε σε 11.79 και βελτίωσε το ρεκόρ της ενώ ευχάριστη έκπληξη έγινε από τον Νίκο Εμπέογλου που στην πρώτη τελική σειρά των 100 μ. τερμάτισε σε 10.44 (1,3) και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Στην πιο γρήγορη σειρά ο Κώστας Ζήκος πέτυχε 10.46 και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος 10.47.
Στα εμπόδια, η Ελισάβετ Πεσιρίδου έμεινε πίσω με 13.41, με πολλά λάθη πάντως και με μια επίδοση που σαφώς δεν αντιπροσωπεύει τις δυνατότητές της. Ο ευνοϊκός άνεμος στέρησε από τις αθλήτριες νέα ρεκόρ όπως το 13.20 (2,2 m/sec) που σημείωσε η Αναίς Καραγιάννη. Η Ελληνίδα για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα έκανε πολύ καλή επίδοση, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να κατοχυρώσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ και τώρα θα πρέπει να περιμένει την επόμενη ευκαιρία. Η Κύπρια Ναταλία Χριστοφή έκανε επίσης πολύ καλή κούρσα με 13.22.
Στην άλλη σειρά 18χρονη Ροδίτισσα Χαβά Ντελίου έκανε 13.80 που ήταν κατά 3 εκ. καλύτερη επίδοση από το ρεκόρ Κ20 της Καραγιάννη, αλλά είχε άνεμο +3,1.
Στους άνδρες ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε σε 13.90 και όπως τόνισε: «Δυστυχώς οι δυσκολίες είναι πολλές. Σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνω τέσσερις φορές την εβδομάδα προπόνηση και τώρα κάνω δύο. Δεν το βάζω κάτω θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου»
Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης (δεύτερος με 16,45 μ. και άνεμο +2,6) είχε κάμποσα θεματάκια με τη φόρα του, και ο Νίκος Ανδρικόπουλος 16,09 μ. (1,3) ενώ ο Ανδρέας Παντζής μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειες του, βγήκε από τον αγώνα λόγω ενοχλήσεων.