Αν και η διεθνής ομοσπονδία προβληματίζεται εδώ και καιρό με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς αλλά και πόλεις για την ανάληψή του, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (ΕΑΑ) ακολουθεί αντίθετο δρόμο.
Έτσι, στη συνεδρίαση που έγινε το Σάββατο αποφασίστηκε η δημιουργία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας. Διοργάνωση που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, με αρχή το 2016, ενώ η πρώτη πόλη που θα την φιλοξενήσει θα οριστεί στο μέλλον.
Στο περιθώριο των εργασιών, στις οποίες μετέχει ο Παναγιώτης Δημάκος, συνεδρίασε και η Βαλκανική Ένωση. Εκεί συζητήθηκε ανεπίσημα και το ενδεχόμενο της ένταξης της Κύπρου στην ένωση, έπειτα από σχετική πρόταση του γʼ αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ.
Τέλος, στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, στο συνέδριο τροποποιήθηκε το καταστατικό και πλέον ένας πρόεδρος θα έχει δικαίωμα να εκτίσει έως και τρεις θητείες σε αυτή τη θέση.