Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνήλθε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου σε τακτική συνεδρία, και ασχολήθηκε κυρίως με τον προγραμματισμό των επομένων δραστηριοτήτων της. Οι κυριότερες είναι οι ακόλουθες:

  • Η εκδήλωση των Βραβεύσεων Εφήβων-Νεανίδων και Απονομής των Επάθλων «Γλαύκος Κληρίδης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποφασίστηκε να τιμηθεί ο κ. Αντώνης Δράκος που πρόσφατα ολοκλήρωσε την πολυετή παρουσία του στην ηγεσία της ΚΟΕΑΣ και o Γυμναστικός Σύλλογος Ευαγόρας (ΓΣΕ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.
  • Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου και θα έχει ως θέμα «Ο αθλητής πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών». Σε αυτό θα λάβουν μέρος μαθητές των Λυκείων Λειβαδιών (Λάρνακα), Λινόπετρας (Λεμεσός), Αρχ. Μακαρίου Γ΄(Πάφος), Παγκυπρίου Γυμνασίου (Λευκωσία), Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος) και από την Ελλάδα μαθητές της Σχολής Αντωνοπούλου «Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση» (Αθήνα).
  • Η Ημερίδα “Γυναίκα και Αθλητισμός” θα διοργανωθεί στις 20 Μαρτίου και θα έχει ως βασικό θέμα «Η γυναίκα ως πρότυπο, υπό τις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν και η συμβολή του Αθλητισμού». Κύρια ομιλήτρια στην ημερίδα θα είναι η Δρ Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
  • Συμμετοχή στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Αθλητών που θα διεξαχθεί στη Λωζάνη ( “9th International Athletes’ Forum“, 13-15 Απριλίου) με δύο άτομα.
  • Εγκαίνια της Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης στο τέλος Μαΐου, καθώς οι εργασίες του προγράμματος προχωρούν κανονικά.
  • Μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα και δημιουργία έντυπης έκδοσης για «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Παιδιών στον Αθλητισμό» του ΟΗΕ, και των «Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Αθλητών» της ΔΟΕ, οι οποίες θα προωθηθούν προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες.
  • Επίσης, η ΚΟΕ θα θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών των 50 χωρών της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Προηγούμενο άρθρο…Σατανικό «κλειστό»
Επόμενο άρθροΗ πιστοποίηση Υγείας με Κάρτα Υγείας Αθλητή ή ιατρική θεώρηση σε ισχύ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ