Σε συνέχεια της απόφασης 7μηνης αναβολής της προθεσμίας έκδοσης και συνεπώς της υποχρεωτικής εφαρμογής για την “Κάρτα Υγείας Αθλητή“, αντί για 1/1 από 1/8/2019 (δείτε->εδώ), ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε για το τι θα ισχύει έως τότε και ποιοί θα συμμετέχουν στους αγώνες στίβου και περιλαμβάνει βέβαια όσους έχουν ήδη την κάρτα υγείας ή έχουν παλαιό δελτίο με ιατρική θεώρηση εν ισχύ.

Έτσι, η σχετική γνωστοποίηση από ΣΕΓΑΣ αναφέρει ότι θα συμμετέχουν αθλητές στίβου στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Α. Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ “νέας έκδοσης” και έχουν ήδη θεωρημένη Κάρτα Υγείας Αθλητή

Β. Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ “νέας έκδοσης” ή θα εκδώσουν δελτίο στο μέλλον και δεν έχουν μέχρι σήμερα θεωρημένη από ιατρό την κάρτα υγείας αθλητή, πρέπει να θεωρήσουν την κάρτα υγείας αθλητή

από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο Υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή Υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από Ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. -Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου- όπως ίσχυε μέχρι 8/9/2018

(ΣΣ: Από 9/9/2018 ξεκινούσε, πριν δοθούν οι παρατάσεις, η ισχύς της Κάρτας Υγείας Αθλητή. Κατόπιν διευκρίνισης που μας δόθηκε, ισχύει τώρα επίσης, όπως ορίζεται στην κάρτα Υγείας Αθλητή: “καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα”)

Γ. Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ “παλαιάς έκδοσης” και δεν έχουν μέχρι σήμερα θεωρημένη από ιατρό την κάρτα υγείας αθλητή, γι’ αυτούς ισχύει η πιστοποίηση της Υγείας τους (Ιατρική θεώρηση) στην πίσω όψη του δελτίου τους μέχρι και τη λήξη της.
Για την ανανέωση της πιστοποίησης Υγείας συστήνεται η Ιατρική θεώρηση της Κάρτας Υγείας Αθλητή.

Προηγούμενο άρθροΟι δραστηριότητες της ΚΟΕ
Επόμενο άρθροΤο πρώτο ΔΣ της ΚΟΕΑΣ – καταρτισμός 6 Επιτροπών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ