Ασκήσεις επί χάρτου γίνονται εδώ και καιρό. Ο Κώστας Παναγόπουλος, ο Βασίλης Σεβαστής και όλοι οι επιτελικοί πηγαινοέρχονται με χαρτιά και κλείνονται στα γραφεία με τις ώρες. Το τελικό πλαίσιο είναι έτοιμο, αφού στην ομοσπονδία φιλοδοξούν να αλλάξουν σελίδα σε ότι αφορά τον τεχνικό σχεδιασμό. Ένα σύστημα που υφίσταται χρόνια με μικροαλλαγές και είχε απελπιστική ανάγκη ανανέωσης.

Το ζήτημα όμως είναι άλλο. Όσο οι αλλαγές ετοιμάζονταν, οι πρώτες από αυτές θα εγκριθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη [25-9], το ταμείο του ΣΕΓΑΣ έχει μόνο… ερωτηματικά.

Θεωρείται βέβαιη η μείωση του ποσού που θα λάβει για τη χρονιά από την Πολιτεία η ομοσπονδία. Τα κακά μαντάτα για το ψαλίδισμα της έκτακτης επιχορήγησης που έταξε η κυβέρνηση δια στόματος Γιάννη Ιωαννίδη πριν από μερικούς μήνες έχουν φτάσει εδώ και εβδομάδες. Το ζήτημα είναι πόσα από τα χρήματα που πίστευε η ομοσπονδία ότι θα έχει στη διάθεσή της, και βέβαια τα έχει ξοδέψει ήδη, δεν θα μπουν στο ταμείο της τελικά.

Την ίδια στιγμή ο Παναγόπουλος δίνει… μάχη, προκειμένου να ακούσει από τον Γιάννη Ανδριανό την επιχορήγηση της διετίας, προκειμένου να γίνει σωστός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

Κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι απαραίτητο για τις προσθήκες στην τεχνική ηγεσία του υψηλού αθλητισμού- όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Γιώργος Πομάσκι θα αναλάβει το συντονισμό των ομοσπονδιακών ενώ ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος θα έχει το τελικό πρόσταγμα ως αρχιπροπονητής, κάτι που θα αποφασιστεί την Τετάρτη. Η έγκαιρη ενημέρωση για την επιχορήγηση όμως θεωρείται απαραίτητη για άλλες κρίσιμες αποφάσεις για αλλαγές. Για παράδειγμα, ήδη έχει καταρτιστεί η λίστα επίλεκτων ταλαντούχων νεαρών αθλητών, για τους οποίους θα υπάρχει μέριμνα. Ο ΣΕΓΑΣ θέλει να δώσει πρόσθετη αμοιβή στους προπονητές τους, σωματειακούς, με προϋπόθεση πως θα έχουν σταθερή συνεργασία με την ομοσπονδία για την εξέλιξη των αθλητών τους.

Επιπλέον, ο ΣΕΓΑΣ θέλει να θεσμοθετήσει πριμ αθλητών, αλλά να ενισχύσει και το σύστημα της πριμοδότησης των προπονητών που δεν εντάσσονται στους ομοσπονδιακούς. Στην τελευταία ομάδα θα υπάρχουν αλλαγές. Όπως όλα δείχνουν, πρόσωπα που ήταν στις τάξεις των ομοσπονδιακών τα τελευταία χρόνια θα μείνουν εκτός αυτή τη φορά, ενώ θα δοθεί έμφαση στη στήριξη νέων προπονητών, ως επένδυση για το μέλλον.

Αλλαγές θα γίνουν και σε ότι αφορά τον τρόπο που εντάσσονται οι αθλητές στο σχεδιασμό, σύστημα που θα εφαρμοστεί στην επόμενη κρίση, αφού τώρα η αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα δεδομένα που γνώριζαν οι αθλητές και οι προπονητές τους όλη τη χρονιά. Στο νέο σχεδιασμό θα μπαίνουν λιγότεροι, καθώς δίνεται έμφαση κυρίως στη διάκριση και θα παίζει μικρό ρόλο η επίδοση των αθλητών, που έως τώρα έδινε θέση στο σχεδιασμό. Παράλληλα όμως ετοιμάζεται σύστημα πριμοδότησης αθλητών αντίστοιχο με τους μη ομοσπονδιακούς προπονητές.

Όλα αυτά βέβαια είναι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές. Γιατί με τον ΣΕΓΑΣ να είναι στο σκοτάδι σε ότι αφορά την επιχορήγηση, μπορεί κάποια από αυτά τα στοιχεία να παραμείνουν στα χαρτιά, αφού όπως έχει δείξει το παρελθόν εύκολα η Πολιτεία μπορεί να τινάξει στον αέρα οποιοδήποτε σχεδιασμό κόβοντας εκ των υστέρων χρήματα τα οποία έχει ανακοινώσει πως θα δώσει στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Προηγούμενο άρθροΗ Pearson έκανε παγκόσμιο ρεκόρ! Με ένα αβγό κι ένα κουτάλι (photos)
Επόμενο άρθροΝέα… πυραμίδα με επιτροπές στο ΣΕΓΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ