Έσπευσαν να τον καταδικάσουν; Ή βιάστηκαν να τον αποκαταστήσουν; Ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του, αλλά το γεγονός παραμένει ίδιο. Στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, υπό συζήτηση θα τεθεί η επαναφορά του Δημήτρη Κυτέα στους ομοσπονδιακούς προπονητές. Και όταν η πρόταση πηγαίνει από τον Κώστα Παναγόπουλο και τον Βασίλη Σεβαστή, τότε εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς το αν θα περάσει.

Πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν έγιναν οι «κρίσεις» των προπονητών, άποψη της διοίκησης ήταν πως ο Δημήτρης Κυτέας δεν χωρούσε στο σχεδιασμό. Αφού ξεκαθάρισαν πως δεν επρόκειτο για ζήτημα των αποτελεσμάτων της δουλειάς του, το οποίο άλλωστε δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί- για αυτό άλλωστε η απόφαση ήταν διοικητική και όχι του αρχιπροπονητή- άφησαν για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια τον προπονητή που γυμνάζει τον Κώστα Φιλιππίδη εκτός της «ομπρέλας» της ομοσπονδίας.

Αιτία οι «διαφωνίες στη φιλοσοφία» με τον προπονητή των αλμάτων και κάποια περιστατικά του καλοκαιριού που είχαν φέρει σε άβολη θέση τους εκπροσώπους της διοίκησης, οι οποίοι δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για αυτά.

Η μόνη διαφορά- διόλου αμελητέα βέβαια- ήταν πως ο Δημήτρης Κυτέας δεν πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του. Γιατί τα υπόλοιπα- προετοιμασίες και ότι άλλο χρειάζεται ως «εργαλείο» δουλειάς- η ομοσπονδία εξακολουθούσε να το παρέχει, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προετοιμασία του Φιλιππίδη.

Τώρα, τρεις μήνες αργότερα, ο Κυτέας θα επανέλθει ανάμεσα στους ομοσπονδιακούς, χωρίς ουσιαστικά να έχει μεσολαβήσει τίποτα. Κάτι που σημαίνει πως είτε ο ΣΕΓΑΣ βιάστηκε να τον βγάλει από τις κατηγορίες των προπονητών, είτε βιάστηκε να τον επαναφέρει.

Ακόμη κι αν η ομοσπονδία ήθελε απλά να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως όλοι θα πρέπει να υπακούν σε κάποιους γραπτούς κανόνες ή άγραφους νόμους- κάτι που αν ίσχυε βέβαια θα αδικούσε τον Κυτέα αντιμετωπίζοντάς τον ως αποδιοπομπαίο τράγο- απέτυχε οικτρά, καθώς δεν έδειξε τη δέουσα αποφασιστικότητα για κάτι τέτοιο.

Είτε τελικά όλο αυτό σημαίνει πως όταν θέλει να… συνετίσει κάποιον η ομοσπονδία, απλά… κρατά την αναπνοή της όπως κάνει ο περιβόητος Οβελίξ στο γνωστό κόμικ όταν εκνευρίζεται. Και έτσι λύνει τα προβλήματά της.

Προηγούμενο άρθρο«Φωτιά» οι άλτες του ύψους –Ο Ukhov 2,38 μ., η Trost 1,96 μ. σε αγώνα 5θλου
Επόμενο άρθροΤο… κοντέρ της Στεφανίδη γράφει πάλι πτήσεις –Πέρασε τα 4,35 μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ