Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, την Δευτέρα 9 Μαρτίου στην Πράγα- μια ημέρα μετά την λήξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Μέλος της επιτροπής είναι και ο Περικλής Ιακωβάκης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων μίλησε στο StivoZ για κάποια θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής αθλητών και για κάποιες σκέψεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Ο Στίβος έχει πολλούς φίλους σε όλη την Ευρώπη. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να κρατήσει τον κόσμο στον στίβο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον καινούργιων φιλάθλων. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Α-Γ είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στίβου της Ομοσπονδίας. Υπάρχουν λοιπόν οι πρώτες σκέψεις για πιθανές αλλαγές στο πρωτάθλημα, κυρίως στον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στη διοργάνωση. Επίσης, υπάρχει μια σκέψη να γίνει πιο σύντομο το αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων με σκοπό να μπορέσει να συμβαδίσει με το τηλεοπτικό πρόγραμμα και τον τηλεοπτικό χρόνο. Ακόμη, σκέφτονται να διοργανώσουν κάποια μίτινγκ- κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και πριν το πρωτάθλημα- από τα οποία οι νικητές θα παίρνουν το εισιτήριο απευθείας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση», είπε ο Ιακωβάκης.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία- η οποία άλλαξε φέτος γραφεία, καθώς πλέον έχει δικά της γραφεία στη Λωζάνη δίπλα στα υπάρχοντα – σχεδιάζει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του αθλητισμού. Πρώτη σκέψη είναι να διοργανώσει σειρά αγώνων δρόμου σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή στέκονται οι ιατρικές προϋποθέσεις. Η Ομοσπονδία επιθυμεί την αύξηση του δρομικού κινήματος όχι μόνο από πλευράς αγωνιστικής συμμετοχής αλλά περισσότερο ως προς την απόκτηση νέου φίλαθλου κοινού και νέας δυναμικής.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής αθλητών έγιναν συζητήσεις για μια σειρά θεμάτων. Στις 20-22 Μαρτίου θα γίνει και η συνεδρίαση της επιτροπής αγώνων στην Αγία Πετρούπολη. Ο Περικλής Ιακωβάκης θα βρεθεί στη συνεδρίαση, καθώς είναι ο εκπρόσωπος της επιτροπής αθλητών στην επιτροπή αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Ιακωβάκης ακόμη, αναφέρθηκε στις εκλογές της Ομοσπονδίας και δήλωσε: «Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι σε αναμονή λόγω των επερχόμενων εκλογών τον Απρίλιο. Ο τωρινός πρόεδρος δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία- σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ότι η ηλικία του προέδρου δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 70 έτη. Πολύ πιθανόν λοιπόν, να αλλάξουν πολλά πράγματα με την έλευση του νέου συμβουλίου».

Δημήτρης Κελεπούρης

Δείτε ακόμη:
www.stivoz.com/content.php?4353-o-periklis-iakwvakis-anelave-kathikonta-sti-lwzani
www.stivoz.com/content.php?4494-o-periklis-iakwvakis-kai-oi-skepseis-ths-eyrwpaikis-omospondias

Προηγούμενο άρθροThree-peat με ρεκόρ η Καλλένου, ψηλά και η Γκούσιν στο Κολλεγιακό. Ρεκόρ νεανίδων στα εμπόδια η Hall
Επόμενο άρθροΈνα… μελίσσι από άλτες στο ΟΑΚΑ –Μικροί και μεγάλοι στο καμπ (photos & video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ