Ο Thomas Bach είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, που μετά απο 12 χρόνια διαδέχεται τον Jacques Rogge (που η ΔΟΕ τον έχρισε επίτιμο πρόεδρό της), κατόπιν εκλογής στο τέλος της 125ης συνόδου που έγινε στο Buenos Aires. O Bach πήρε το χρίσμα με μεγάλη διαφορά απο τον Carrion ενώ ελάχιστες ψήφους πήραν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, μεταξύ αυτών και ο Sergey Bubka.
O Bach που γεννήθηκε στο Wuerzburg κι έχει σπουδές σε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες, ήταν αθλητής ξιφασκίας και Ολυμπιονίκης το 1976 σε ηλικία 22 ετών (μάλιστα παρότι αριστερόχειρας έπαιζε με το δεξί χέρι). Απο το 1996 ήταν μέλος της ΔΟΕ και απο το 2000 είχε θέση αντιπροέδρου. Ως αντιπρόσωπος των γερμανών αθλητών είχε ταχθεί ενάντια στο μπουκοταζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980.
Δίνει ιδιαίτερη σημασία στο marketing και την τηλεοπτική κάλυψη και μεταξύ των επιδιώξεών του είναι η μεγαλύτερη προβολή των αθλημάτων και των Ολυμπιακών Αγώνων στα μεσοδιαστήματα αυτών.

Στη ΔΟΕ εξελέγησαν 9 ακόμη μέλη, μεταξύ αυτών ο πρωην πρωταθλητής του ύψους -χρυσός το 2004- ο Σουηδός Stefan Holm αλλά και ο Κενυάτης Paul Kibii Tergat, δις αργυρός Ολυμπιονίκης που κατείχε πολλά χρόνια το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο.

Η νέα εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ:

Πρόεδρος
Thomas Bach

Αντιπροέδροι
Nawal El Moutawakel
Craig Reedie
John Coates

Μέλη:
Sam Ramsamy
Gunilla Lindberg
Ching-Kuo Wu
René Fasel
Patrick Joseph Hickey
Claudia Bokel
Juan Antonio Samaranch Jr
Sergey Bubka
Willi Kaltschmitt Lujan
Anita DeFrantz

Γενικός Γραμματέας:
Christophe De Kepper

Προηγούμενο άρθροΤρέχουν για να στείλουν μήνυμα – Ραντεβού στο Ζάππειο με το «Άλμα ζωής»
Επόμενο άρθροTim Montgomery: Aπό το παγκόσμιο ρεκόρ στο ντόπινγκ, τα ναρκωτικά, τις απάτες και τη φυλακή- Πώς τα άφησε πίσω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ