Ο Ιβάν Ουκόφ είναι ένα όνομα που δεν λέει και πολλά στους λάτρεις του κλασικού αθλητισμού, παρά το γεγονός πως ο Ρώσος αθλητής έχει ήδη καταφέρει στα 22 του χρόνια να έχει ατομικό ρεκόρ 2.33 στο άλμα εις ύψος (2.39 στον κλειστό), ξεκινώντας μάλιστα την καριέρα του ως δισκοβόλος.

Το βράδυ της Τρίτης στη Λωζάνη φρόντισε πάντως να “κλέψει την παράσταση”, ίσως περισσότερο από τους Ουσέιν Μπολτ (πρώτος στα 200μ με 19.63) και Ασάφα Πάουελ (πρώτος στα 100μ με 9.72), και αυτό γιατί το “κατόρθωμά” του ίσως να μην έχει προηγούμενο στα χρονικά του συγκεκριμένου αθλήματος.

Ο Ρώσος αθλητής είχε μόλις χωρίσει με την αρραβωνιαστικιά του και για να μπορέσει να ξεχάσει αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του βρήκε παρηγοριά στο… ποτό, την ώρα που έπαιρνε μέρος στο αγώνισμα του άλματος εις ύψος.

Το επίμαχο video με την …προσπάθεια του Ukhov:
http://www.youtube.com/watch?v=oZq-6PL8L6A&eurl=http://www.sport24.gr/html/ent/279/ent.251279.asp

“Έπινε βότκα-Red Bull, ενώ εμείς μόνο Red Bull”, εξομολογήθηκε ο Λίνους Τόρνμπλαντ, πρότελευταιος στο μίτινγκ της Λωζάνης, προσθέτοντας πως ο Ουκόφ είχε μαζί του μπουκάλι με ποτό όλο το βράδυ.

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό: αποκλεισμός στα 1.80, όριο που ο Ρώσος αθλητής είχε καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα και το 2004 (όταν είχε αλλάξει αγώνισμα), με τον Ουκόφ να προκαλεί το γέλιο αλλά ταυτόχρονα και τη λύπηση των θεατών στην προσπάθειά του να ξεπεράσει ανεπιτυχώς τον πήχη.

Να σημειωθεί πως την επόμενη ημέρα ο Ουκόφ επέστρεψε με το πρώτο αεροπλάνο στη Μόσχα, χωρίς πάντως να απειλείται με κάποια “καμπάνα”, και αυτό γιατί η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF), δεν προβλέπει τιμωρίες για παρόμοιες συμπεριφορές αθλητών.

** Αναδημοσίευση από sport24.gr

**** bonus: http://www.liveleak.com/view?i=dff_1220442707

Προηγούμενο άρθροθεσεις ΣΕΓΑΣ για doping & προνόμια
Επόμενο άρθροBαλκανική συνάντηση Π/Κ