Νέοι περιορισμοί δόθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ ως προς προπονήσεις σε Στάδιο και αγώνες εκτός Σταδίου, ανάλογα με επιπλέον μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή (αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης ή και με έκτακτα περιοριστικά μέτρα)

update
-> Κοινή Υπουργική απόφαση / ΦΕΚ
-> Χάρτης Υγειονομικής ασφαλείας

Πρακτικά για το στίβο, για περιοχές όπου περιορίζονται οι συναθροίσεις έως 50 ή έως 9 άτομα, στα Στάδια στίβου το όριο θα είναι, αντί για 150 άτομα που ισχύει, στα 112 και 75 άτομα αντίστοιχα (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό) και οι προπονήσεις σε γκρουπ έως 9 άτομα στην τελευταία περίπτωση.

Στις διοργανώσεις εκτός Σταδίου όμως, ορίζεται γενικά όριο 100 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες, ενώ στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης το όριο θα είναι στα 50 άτομα και σε εκείνες με έκτακτα μέτρα δεν θα επιτρέπεται διεξαγωγή.

Προφανώς αυτά τα νέα δεδομένα αλλάζουν ριζικά τα πλάνα για τις προσεχείς διοργανώσεις σε Ημιμαραθώνιο Αθήνας, αγώνες Run Greece αλλά και Μαραθώνιο Αθήνας όσο παραμένουν σε ισχύ οι οδηγίες αυτές (με πιθανή διεξαγωγή μόνο πανελληνίων πρωταθλημάτων)

Η Ανακοίνωση

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ανακοινώνονται τα κάτωθι: 

1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα):

1α. Προπονήσεις
Προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων είναι περίπου 150 τ.μ. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71) ->εδώ 
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.

1β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Δεν Επιτρέπεται.  

2. Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα): 

2α. Προπονήσεις
Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων  στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71) ->εδώ 
Κατά τα λοιπά  ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων. 

2β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό). Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων.   

3. Λοιπές περιοχές.

3α. Προπονήσεις
Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα.

3β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό).
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα και/ή διοργάνωση.

Για τις λοιπές αγωνιστικές δραστηριότητες και την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.                                                                      

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δείτε τις τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ:
-> https://www.stivoz.gr/oi-odigies-tis-yee-gga-gia-tin-epanenarxi-athlitikis-drastiriotitas/

Προηγούμενο άρθροΗ Καρύδη για σπουδές και προπονήσεις με Πομάσκι στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΛωζάννη: Ιπτάμενοι Duplantis, Kendricks – τους έπιασε νύχτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ