Η αύξηση των κρουσμάτων covid-19 σε όλη τη χώρα καθιστά αναγκαία την επιπλέον προστασία των 3 μεγάλων κλειστών προπονητικών κέντρων (ΟΑΚΑ, Άγιος Κοσμάς, Καυτανζόγλειο)

Οι επιτελικοί και οι συντονιστές της Ομοσπονδίας έκαναν διαδικτυακή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη και τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να προστατευθούν αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και παράλληλα να μείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις και αποφασίστηκε νέο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών προπονητηρίων

  • Είσοδος στις κλειστές εγκαταστάσεις με συγκεκριμένο πρόγραμμα (το οποίο θα γνωστοποιηθεί στο καθένα από τα Κέντρα) ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός και να μειωθεί η πιθανότητα νόσησης όσων βρίσκονται στην εγκατάσταση.
  • Προμήθεια self test που θα διανεμηθούν στα τρία προπονητικά κέντρα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος και περιορισμός της διασποράς του covid-19.
  • Συστηματική απολύμανση τόσο των κλειστών προπονητηρίων, όσο και των ξενώνων.

Νέα μέτρα & στίβος

Σε σχέση με τα νέα μέτρα, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση ως προς το στίβο, που βρίσκεται στο χαμηλό επίπεδο επικινδυνότητας, παρά μόνο οι νέοι περιορισμοί για θεατές.

Η είσοδος αθλητών/αθλουμένων στους αθλητικούς χώρους (με 150 άτομα μέγιστη χωρητικότητα για τα Στάδια στίβου) επιτρέπεται στους πλήρως εμβολιασμένους και στους προσφάτως -έως 3 μηνών- νοσήσαντες, ενώ για τους υπόλοιπους ενήλικες χρειάζεται rapid test εβδομαδιαίως και για τους ανήλικους self test.

Θεατές, σε κάθε περίπτωση με μάσκα, μπορούν να είναι μόνο έως 10% της χωρητικότητας (και έως 1000 άτομα) σε προπονήσεις σε ανοικτά μόνο ενήλικες πλήρως εμβολιασμένοι ή προσφάτως νοσήσαντες, ή ανήλικοι και με self test, ενώ για αγώνες σε ανοικτά και κλειστά, για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους υπάρχει όριο 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών.

-> COVID19 : ΚΥΑ, οδηγίες, πληροφορίες


Προηγούμενο άρθροΟι μεταγραφές για το 2021-’22
Επόμενο άρθροΗ ψηφοφορία των κορυφαίων του 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ