Για τη 2η μεγάλη σειρά αγώνων World Challenge, το κορυφαίο ίσως της meeting (μαζί με αυτό στο Βερολίνο) γίνεται στην Ostrava της Τσεχίας, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, με την παρουσία του Usain Bolt να ξεχωρίζει.

Θα υπάρχει όμως και ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, στα εμπόδια, αφού στα 100μ. εμπ. αγωνίζεται η Ελισάβετ Πεσιρίδου που ψάχνει την κούρσα κάτω από τα 13″, με την Dutkiewicz
να ξεχωρίζει, ενώ στα 110μ. εμπ. ο Κώστας Δουβαλίδης απελευθερωμένος πια από το κυνήγι του ορίου μετά τα 13.42 στο Lille θέλει κάτι καλύτερο.

Μαζί και ο Κύπριος πρωταθλητής Μίλαν Τραικοβιτς που ισοφάρισε στους αγώνες της 2ης κατηγορίας στο Tel-Aviv το παγκύπριο ρεκόρ που είχε κάνει στο Rio με 13″31 (μαζί με τα 200μ γυναικών είναι τα ρεκόρ που είναι καλύτερα από τα πανελλήνια). Στο αγώνισμα μετέχουν και οι Alkana, Darien.

O Usain Bolt στο αγαπημένο του meeting, που το τίμησε σχεδόν πάντα, σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις, θα τρέξει στα 100μ. ενώ έχει κάνει έναν αγώνα στο “σπίτι” του στο Kingston και θα κάνει και στο Diamond League στο Monaco στις 21/7, μόνο 100μ. φέτος σε κάθε περίπτωση, πριν την τελευταία του διοργάνωση στο παγκόσμιο στο Λονδίνο.

Το νέο μεγάλο όνομα του παγκοσμίου στίβου, ο ΝοτιοΑφρικανός Wayde vanNiekerk θα τρέξει σε αγώνισμα 300μ. όπου θα προσπαθήσει για χρόνο κάτω από τα 31″ αλλά και τα 30.85 του Michael Johnson. Ο vanNiekerk είναι ο μόνος που έχει κατέβει τα 10″ στα 100μ., τα 20″ στα 200μ. και τα 44″ στα 400μ – κόντεψε και τα 43″ στο Rio.

Σε αγώνισμα 1000μ. θα αγωνιστεί, για πρώτη φορά, ο David Rudisha, ενώ ο Mo Farah θα είναι στα 10.000μ. – που την τελευταία φορά που έγινε εκεί το αγώνισμα, το 2004 ο Bekele είχε καταρρίψει το παγκ.ρεκόρ του Gebrselassie.

Από τις κορυφαίες συμμετοχές στο meeting, είναι του Christian Taylor στο τριπλούν όπου δείχνει ικανός φέτος να απειλήσει το 22 ετών παγκ.ρεκόρ του Edwards.

Η σφυροβολία είναι στη σειρά Challenge του αγωνίσματος και ξεχωρίζει φυσικά η παγκόσμια ρεκορντγούμαν Anita Wlodarczyk που μετράει 36 σερί νίκες. Στους άνδρες θα είναι ο Ολυμπιονίκης Nazorov και ο δις παγκόσμιος πρωταθλητης Fajdek.

Από τις πολύ καλές συμμετοχές στην Ostrava είναι και της Anzhelika Sidorova στο επι κοντώ, του Thomas Roehler στο ακόντιο, ενώ στο ύψος μετέχουν οι Protsenko, Ghazal αλλά και ο Gianmarco Tamberi που προσπαθεί να επανέλθει από τον σοβαρό τραυματισμό του πέρυσι πριν το Rio.

Την ίδια ημέρα στο Stanislas meeting στο Nancy αγωνίζεται στο επι κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, ενώ θα είναι και ο Renaud Lavillenie. Στα εμπόδια θα λάβει μέρος και ο Dayron Robles.

-> ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό

Το Σάββατο γίνεται στο Παρίσι ο επόμενος αγώνας της σειράς Diamond League με πολλές σπουδαίες συμμετοχές όπως η Thompson και οι McLeod, Barshim, Taylor αλλά και οι Τσάκωνας, Καραλής και ο Τραίκοβιτς (θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΤο βαλκανικό Ε/Ν στις 1-2 Ιουλίου στο Pitesti – Η ομάδα
Επόμενο άρθροΟι αγώνες Χρ.Βουδούρης την Τετάρτη στη Θήβα – Το Σάββατο τα Τοφάλεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ