Όπως ανακοίνωσε η ΚΟΕΑΣ, ο Πάρης Μπατζάβαλης θα αγωνίζεται με την Κύπρο από την 1η Απριλίου 2020 και όχι από την 1/6/2021 όπως όριζε η αρχική απόφαση της IAAF, που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη του 2018. Είναι κάτι που επετεύχθη κατόπιν ενεργειών της ΚΟΕΑΣ -σε σχέση και με την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης υπηκοότητας και σε συνάρτηση με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Τον Φεβρουάριο του 2017 η IAAF είχε αποφασίσει να παγώσει τη διαδικασία αλλαγής εθνικότητας /Ομοσπονδίας αθλητών (δείτε->εδώ) και εν συνεχεία τον Ιούλιο του 2018 το συμβούλιο της προχώρησε σε ορισμένες περιοριστικές αποφάσεις
(->κανονισμός5/διευκρινίσεις) και μεταξύ αυτών ότι θα υπάρχει διάστημα αναμονής 3 ετών πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

“the athlete observing a waiting period of three years from the date that the application for approval is made to the IAAF (during which period the athlete must not represent any other Member in National Representative Competition or compete in any Other Relevant Competition) “

Στην IAAF αναγράφεται για τον αθλητή “GRE until 31 May 2018 – eligible to represent CYP in National Representative Competitions (see Rule 5.2(a)(ii) of the IAAF Competition Rules) from 1 June 2021. και βέβαια αναμένεται να τροποποιηθεί η ημερομηνία.

Όπως αναφέρει η ΚΟΕΑΣ “Ο Μπατζάβαλης, που ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού, είχε υποβάλει αίτηση από τον Απρίλιο του 2017 για μεταγραφή στον ΓΣ Παγκύπρια, ενώ από τον Απρίλιο του 2018 είναι νυμφευμένος με την πρωταθλήτριά μας του ύψους, Λεοντία Καλλένου, και είχε καταθέσει αίτηση για απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας. Η αίτηση του έγινε δεκτή τον Ιούνιο του 2018. Ο πρωταθλητής μας ζει και προπονείται στην Κύπρο και παράλληλα φοιτά, από τον Οκτώβριο του 2018, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.”  

Προηγούμενο άρθροΟ Φιλιππίδης στη …σύσκεψη του Clermont-Ferrand
Επόμενο άρθροΜε Αρτυματά η Κύπρος στην Πόλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ