Τους έχουν καλέσει στο Μαξίμου σήμερα το μεσημέρι και πιστεύω ότι οι αθλητές μας, πρέπει να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα στον πρωθυπουργό.
Να τον βάλουν συμμέτοχο, όσο γίνεται, στην προβληματική πραγματικότητα που οι ίδιοι ζουν μέχρι να φτάσουν στις επιτυχίες τους. Θα είναι και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εκεί και μαζί με τους προπονητές επιβάλλεται να τα ξαναπούν στους αρμόδιους αλλά και στον κόσμο που αγαπά τον αθλητισμό και τον στίβο.

Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει, πρώτα-πρώτα, με το κλειστό της Παιανίας.
(Διαβάστε εδώ: http://www.stivoz.gr/?p=1740.)
Ένα στάδιο που υπάρχει αλλά παραμένει κλειστό και ρημαγμένο τόσα χρόνια χωρίς ουδείς να μπορεί ή να θέλει, να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Δεν γίνεται, ακόμα -εδώ και 13 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας – η εθνική στρατηγική για τον αθλητισμό ουσιαστικά να είναι ο …τζόγος και τα …ξεροκόμματα μέσω προσωπικών ή εταιρικών χορηγιών σε όποιον είναι τυχερός ή έχει καλές δημόσιες σχέσεις.
Ούτε μπορεί να δουλέψει το σύστημα των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις ομοσπονδίες διότι είναι ένα σύστημα που δομήθηκε με άλλες οικονομικές συνθήκες από αυτές που υπάρχουν τώρα στη χώρα και πλέον δημιουργεί αδιέξοδα.

Σαφώς και είναι δουλειά της εκάστοτε διοίκησης να επιλύει τα θέματα υποδομών και προετοιμασίας, όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές μέσα στα στάδια και κατʼ επέκταση μέσα στην κοινωνία, ως σταρ και ως πρότυπα, είναι οι αθλητές μας.
Η φωνή τους όλο ζωντάνια και δύναμη έχει άλλη βαρύτητα μετά από επιτυχίες.

Στον ελληνικό στίβο, έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε πολλά παιδιά με προσωπικότητα, μόρφωση, επίπεδο και …τσαγανό, που μπορούν να βοηθήσουν αποφασιστικά στην διαμόρφωση μιας καλύτερης πραγματικότητας στο άμεσο μέλλον.
Αυτό το διάστημα η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Κώστας Φιλιππίδης και η Βούλα Παπαχρήστου μπορούν και χρειάζεται να βγουν μπροστά, όπως έκαναν και με τον υπουργό Αθλητισμού στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους -και μάλιστα του τα είπαν αρκετά καλά – και να μιλήσουν όπως αρμόζει στο ήθος και στο ύφος του στίβου.

Δεν γίνεται να μην υπάρχει διαθέσιμο στάδιο για πλήρη σεζόν κλειστού κι όμως να επιστρέφει η εθνική με ευρωπαϊκές διακρίσεις ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.
Μοιάζει …σχιζοφρενικό να σε τιμά για την επιτυχία η ίδια πολιτεία που με τον τρόπο της ουσιαστικά σ έχει στείλει στη μάχη της διάκρισης σχεδόν …ξυπόλητο.

Δεν υποστηρίζω το παράδειγμα της Σοβιετικής Ενωσης ή της Ανατολικής Γερμανίας την περίοδο του «ψυχρού πολέμου». Αυτό το μοντέλο, δοκιμάστηκε κι άφησε τα μηνύματά του σε καιρούς διαφορετικούς.

Εκτιμώ ότι χρειάζεται σύγχρονο σχέδιο για τον αθλητισμό από τη βάση μέχρι την κορυφή του.
Κι επειδή τη βάση δεν την ακούει κανείς σε μια κοινωνία του «φαίνεσθαι», επιβάλλεται να προσπαθήσει να το κάνει η «κορυφή» κάθε φορά που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας.

Είναι ανεπίτρεπτο να πανηγυρίζει σύσσωμη η κοινή γνώμη μόνο στις επιτυχίες αλλά να αδιαφορούν άπαντες για τις συνθήκες που προετοιμάζονται οι αθλητές μας ώστε να πάνε να συναγωνιστούν τους ξένους συναθλητές τους στα μεγάλα διεθνή ραντεβού.

Κι εδώ έχει ευθύνη και η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ που δεν προβάλλει στον βαθμό που υπάρχουν οι δυνατότητες τις δραστηριότητες του αθλητισμού μας, όχι μόνο του στίβου, με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του.

Ας μιλήσουν τα παιδιά και οι προπονητές τους.
Εχουν μια καλή ευκαιρία στη συνάντησή με τον πρωθυπουργό να ακουστεί η φωνή τους.
Ας τα πουν ξεκάθαρα. Ειδικά μπροστά στις κάμερες.
Ολο και κάτι (θα) βγαίνει κάθε φορά.

Υ.Γ.1: Το καλύτερο θα ήταν το ΕΣΚΑΝ να προβεί σε ανακοινώσεις, αφού υπάρχει «δείγμα», ώστε να μην συντηρούνται ψίθυροι γενικώς και αορίστως…

Προηγούμενο άρθροΔροσερό νερό στην …Πηγή Τρικάλων
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ομάδας-πρωθυπουργού – Του χρόνου στην Παιανία το πρωτάθλημα κλειστού…
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ