Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κου Μαυρωτά (->εδώ) για είσοδο των αθλούμενων πολιτών στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις από 25/5 ήρθε η ΚΥΑ που περιλαμβάνει αυτή την αλλαγή -και μόνο- σε σχέση με ότι ίσχυε την προηγούμενη εβδομάδα (->εδώ)

Εντωμεταξύ, παραμένει η απαγόρευση λειτουργίας δραστηριοτήτων Αθλητικών σωματείων & υπηρεσιών γυμναστηρίων (ΚΑΔ 9312 & 9313) που συμπεριλαμβάνει και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής…

Δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω διευκρίνιση, πέραν του ότι “στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποστασιοποίησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται έως ένα ανώτατο όριο αθλητών και αθλουμένων, με βάση το είδος και το μέγεθος της εγκατάστασης. Κατά συνέπεια, σε πρώτη φάση, θα υπάρχει ενδεχομένως χρονικό όριο περίπου 1 ώρας προπόνησης για κάθε αθλητή ή αθλούμενο.”

Ολα αυτά τα ερωτήματα που έχουν προκύψει (->εδώ) σχετικά με τις προτεραιότητες, τις ιατρικές βεβαιώσεις κλπ παραμένουν, κι ενώ η ΓΓΑ αναφέρει πως “σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις η χρήση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες πρόσβασης και ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.”, αλλά…

Στις οδηγίες κι έγγραφα της ΓΓΑ :

  • διατηρούνται όλα τα σχετικά με τα ιατρικά ιστορικά αθλητών, όπου αναφέρεται πως στην επανέναρξη των προπονήσεων και κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλητές/αθλήτριες προσκομίζουν τη σχετική ιατρική βεβαίωση – που υποτίθεται αφορά και “τους/τις αθλούμενους/ες καθώς και το τεχνικό προσωπικό που κάνει χρήση των οργανωμένων δημόσιων και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αθλητών/τριών με δελτίο αθλητικής ιδιότητας”.
  • παραμένει χωρίς τροποποίηση έγγραφο “Έντυπο ιατρικού ιστορικού αθλούμενου/ης και τεχνικού προσωπικού για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα” (το οποίο ισχύει και για τους υποψηφίους Σχολών) όπου αναφέρεται ότι “για την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση απαιτείται η προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης από τον ιατρό που εξέτασε τον αθλούμενο, μετά τη συμπλήρωση του παρόντος”, ενώ
  • για τους αθλούμενους πολίτες υπάρχει, σε άλλο σημείο, ένα απλό ερωτηματολόγιο 3 ερωτήσεων, που απλά συμπληρώνεται από τους ίδιους (->εδώ) αν έχουν νοσήσει από COVID και αν τις τελευταίες 2 εβδομάδες είχαν κάποιο σύμπτωμα ή επαφή με ύποπτο/επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • δεν υπάρχει καμια οδηγία για ειδικά μέτρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους, ενώ για τους αθλητές υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (32.008/23.5.2020)

-> Δελτίο Τύπου ΓΓΑ & ΚΥΑ

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 25-31 Μαΐου 2020, ορίζει λοιπόν ό,τι και πριν, προσθέτοντας τους “αθλούμενους” στις ανοικτές εγκαταστάσεις.

Στο κείμενο στην “κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων” στο άρθρο 3.1 τώρα διαχωρίζει τα ανοικτά και κλειστά, αναφέροντας ότι επιτρέπεται :
Η λειτουργία όλων των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) και αθλούμενους ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και 31.12.2007) και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
Η επόμενη παράγραφος επαναλαμβάνεται για τα κλειστά χωρίς τους “αθλούμενους”.


Δείτε ακόμη:

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή ΣΠΣΒΕ για την είσοδο στα Στάδια
Επόμενο άρθροΟ Yuriy Borzakovskiy και η …αρχή διατήρησης της ταχύτητας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος ν απαντήσει σ’ αυτόν που συνέταξε την ΚΥΑ ότι η ασχετοσύνη του σπάει κόκαλα? Από τη στιγμή που η ΚΑΔ των αθλητικών σωματείων παραμένει σε αναστολή λειτουργίας πως θα πιάσει δουλειά ο προπονητής του σωματείου? Η 1 ώρα άθληση στον στίβο για αθλητές είναι το ζέσταμα μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ