Ο Konrad Bukowiecki ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων σε αγώνα στο Torun. Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες έστειλε την 6κιλη σφαίρα στα 22,48μ ξεπερνώντας κατά 13 εκατοστά το ρεκόρ που είχε από το 2009 ο Γερμανός David Storl.

Ο 19χρονος Πολωνός σφαιροβόλος είχε ρίξει και πέρυσι 22,38μ, αλλά χωρίς doping-control κι έτσι δεν είχε αναγνωριστεί ρεκόρ. Στον ανοικτό είχε ρίξει 22,62μ. όταν κέρδισε το Ευρωπαικό Ε/Ν στην Eskilstuna.

Ο Bukowiecki είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων (αν και ακόμη παίδας τότε) του 2014 και φυσικά θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του φέτος στη χώρα του, καθώς το παγκόσμιο Ε/Ν ως γνωστόν θα γίνει στο Bydgoszcz (δείτε->εδώ)
Προπονείται με τον πατέρα του, Ireneusz, πρώην 10θλητή. Με ανδρική σφαίρα έχει καλύτερη επίδοση 20,78μ. και 20,46μ. στον κλειστό όταν πήρε την 6η θέση στο Ευρωπαικό πέρυσι.

Είναι το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας που γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτό στο επικοντώ νεανίδων πριν τρεις εβδομάδες (δείτε->εδώ)

Προηγούμενο άρθροΠοδαρικό στον κλειστό για το 2016 η Στεφανίδη
Επόμενο άρθροΈως τον Οκτώβριο 2016 ο Άγιος Κοσμάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ