Στα πλαίσια του προπονητικού καμπ αλμάτων διεξήχθη από τον ΣΕΓΑΣ το απόγευμα του Σαββάτου και προπονητική ημερίδα με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιακών και πολλών σωματειακών προπονητών. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, οι ερωτήσεις πολλές με διαδραστικότητα ομιλητών – κοινού, ενώ υπήρχε κλίμα συνεργασίας και πολύ καλή διάθεση.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κος Δημήτρης Κυτέας για τον προπονητικό προγραμματισμό στο άλμα επί κοντώ από την αναπτυξιακή ηλικία μέχρι τον πρωταθλητισμό. Τονισε την ανάγκη προγραμματισμού και εφαρμογής του, επέμεινε στην εκμάθηση σωστής τεχνικής σε βάθος χρόνου, στην ανάπτυξη του ρυθμού ιδιαίτερα κατά την προσέγγιση της βαλβίδας, χαρακτήρισε ιδανική εφόσον βρεθεί- την έλλειψη φόβου από τον αθλητή, ενώ θεώρησε καλή την ύπαρξη πολλών αγώνων που να μην έχουν όμως ιδιαίτερη απαίτηση και πρόκληση άγχους στον αθλητή.

Ακολούθησε βιοκινητική ανάλυση της τεχνικής στα οριζόντια άλματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ 2014 από τους Απόστολο Θεοδώρου και Βασίλη Πανουτσακόπουλο, με πολλές παρατηρήσεις σε σχέση με τη συμπεριφορά των αθλητών ως προς μήκος και συχνότητα διασκελισμού, περιπτώσεις ανομοιομορφίας δεξιού-αριστερού ποδιού, ξεκίνημα fl.start ή από στάση, ταχύτητα και γωνίες προσέγγισης και απογείωσης -και τα επιμέρους άλματα στο τριπλούν.

Τέλος, ο “δάσκαλος” κος Στάθης Φαφούτης έκανε τεχνική ανάλυση ειδικών ασκήσεων και μίλησε για τον ετήσιο προγραμματισμό σε προεφηβικές και εφηβικές ηλικίες για το άλμα σε ύψος τονίζοντας την ανάγκη προοδευτικής ενδυνάμωσης με τις κατάλληλες ασκήσεις και επιβαρύνσεις σε πόδια και κορμό.

Οι κοι Φαφούτης, Κυτέας, Πανουτσακόπουλος, Θεοδώρου:

Οι ομιλητές με κάποιους από τους Ομοσπονδιακούς και Σωματειακούς προπονητές

Βίντεο από το σεμινάριο:

Δείτε και: www.stivoz.com/content.php?4683-ena-melisi-apo-altes-sto-oaka

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη εμφάνιση από τον Ιάπωνα Suzuki- Έσπασε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 20 χλμ. βάδην
Επόμενο άρθροΜεγάλα ρεκόρ στο Λουγκάνο οι βαδιστές- Όριο ο Παπαμιχαήλ, ο Ντεντόπουλος και ο Τσαμουδάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ