Χρειάστηκε η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου από τον Κώστα Φιλιππίδη και ένα ρεπορτάζ του MEGA για να ανοίξει τα μάτια του ο Γιάννης Ανδριανός και να δει τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες γυμνάζονται οι αθλητές στις σημαντικότερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, εκείνες του ΟΑΚΑ.

Τουλάχιστον αυτό θέλησε να πιστέψουν όλοι ο υφυπουργός Αθλητισμού, που ανακάλυψε ξαφνικά την… Αμερική, σαν να μην είχε ακούσει ποτέ για το προπονητήριο που μετατρέπεται σε πισίνα όταν βρέχει και σε… παγοδρόμιο όταν κάνει κρύο.

Με μία δήλωση του τύπου «τώρα που το ανακαλύψαμε, θα το τακτοποιήσουμε», αντιμετώπισε ο κ. Ανδριανός το θέμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΕΓΑΣ, που με ανακοίνωσή του έστειλε το μήνυμα πως στις δύσκολες ώρες που περνά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός λόγω της τρομακτικής μείωσης της επιχορήγησης του από την Πολιτεία, «το τελευταίο που χρειάζεται είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα προσεγγίσεις».

Όπως υπενθύμισε η ομοσπονδία στον… ξεχασιάρη υφυπουργό, έχει ήδη φροντίσει να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για το πρόβλημα εδώ και χρόνια, ανάμεσά τους βέβαια και τον κ. Ανδριανό, παρόλα αυτά οι εκκλήσεις για στεγανοποίηση και γενικότερη επισκευή και συντήρηση του προπονητηρίου έπεφταν στο κενό.

Ανάλογες «κραυγές απελπισίας» έχει βγάλει ο ΣΕΓΑΣ και για το κλειστό στάδιο της Παιανίας, όπου το πρόβλημα επίσης παραμένει άλυτο. Αλλά ίσως αυτό το… ανακαλύψουν οι αρμόδιοι στην επόμενη διάκριση από Έλληνα αθλητή που γυμνάζεται με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας.

«Εάν υπήρχε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και η σωστή αξιολόγηση προτεραιοτήτων, οι απαραίτητες παρεμβάσεις θα είχαν ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι αθλήτριες και οι αθλητές μας θα μπορούσαν να προετοιμαστούν σε πολύ καλύτερες συνθήκες.

Όσοι «ανακάλυψαν» τα προβλήματα μετά τις μεγάλες επιτυχίες της Χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, είναι καιρός να αφήσουν κατά μέρος την επικοινωνιακή διαχείριση και να σκύψουν πάνω στα υπαρκτά, πολλαπλά και δύσκολα προβλήματα του αθλητισμού δίδοντας άμεσα λύσεις», επισημαίνει με νόημα η ομοσπονδία στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθρο«Κλικ» από το Σόποτ –Περίεργα, αστεία και δραματικές στιγμές από το Παγκόσμιο (photos)
Επόμενο άρθροΈτοιμη για δράση η Αναγνωστοπούλου –Αναχωρεί για την Πορτογαλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ