Με ψήφους 115 έναντι 92 κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τα 207 κράτη-μέλη της IAAF κατά το 50ο της Συνέδριο, ο Sebastian Coe επικράτησε του Sergey Bubka κι έγινε ο 6ος πρόεδρος της IAAF (με πρώτο τον Paulen το 1912 και κατόπιν τον Burghley το 1946, τον Edstrom το 1976, τον Primo Nebiolo το 1981 και μετά τον θάνατό του τον Lamine Diack από το 1999).

Ο Coe που ήταν επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 (και πλέον γίνεται και μέλος της ΔΟΕ) είναι μέλος του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το 2003 και ήταν αντιπρόεδρος της IAAF από το 2007, όπως και ο Bubka, που παραμένει στη θέση αυτή, μαζί με τους Dahlan Al Hamad, Hamad Kalkaba Malboum και Alberto Juantorena.

Ως αθλητής ο Coe (γεν.1956) είναι χρυσός Ολυμπιονίκης το 1980 και 1984 στα 1500μ. και αργυρός στα 800μ., ενώ είχε κάνει 12 παγκόσμια ρεκόρ σε μεσαίες αποστάσεις εως ότου αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1990.

“Είναι μεγάλη μου τιμή που ο χώρος του αθλήματός μας με εμπιστεύτηκε. Δεν υπάρχει εργασία που να ήθελα να κάνω περσσότερο από αυτή – και με μεγαλύτερη αφοσίωση” είπε ο Coe ενώ ο Bubka δήλωσε σίγουρος πως ο κλασικός Αθλητισμός θα αναπτυχθεί και θα γίνεται όλο και πιο δυνατός.
“Εχουμε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον Αθλητισμό” σχολίασε ο Diack.

Ο Coe θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 31/8, με τη λήξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η αρχική θητεία είναι 4ετής.
Η Ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού στη Νέα Εποχή έχει 8 αρχικά κύρια σημεία σε βάθος 100 ημερών κατά τον προγραμματισμό του:

– Μεταρρυθμίσεις του Αγωνιστικού Ημερολογίου για την ενίσχυση του Κλασικού Αθλητισμού ως προϊόν και εναρμόνιση του στο Παγκόσμιο Ημερολόγιο.
– Λεπτομερή ανασκόπηση των υφιστάμενων δομών και χρήσης των πόρων της IAAF
– Ανάπτυξη εσωτερικής στρατηγικής επικοινωνίας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι Ομοσπονδίες των μελών έχουν άμεση σύνδεση και συμμετέχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του αθλήματος και να βελτιωθεί η επικοινωνία και οι σχέσεις τους
– Καθιέρωση μιας εξωτερικής, πλήρως ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αντι-Ντόπινγκ που θα ασχοληθεί με τις παραβάσεις του ντόπινγκ σε διεθνές επίπεδο.
– Καθιέρωση ενός εσωτερικού Εμπορικού Τμήματος για τη στήριξη της εμπορικής ικανότητας των Ομοσπονδιών και ενισχυση των σχέσεων με τους εμπορικούς εταίρους-χορηγούς της IAAF.
– Δημιουργία ενός Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας για τους Νέους στην IAAF που θα τη συμβουλεύει για τις δράσεις και τον καλύτερο χειρισμό με τους νέους
– Αναδιοργανωση του αναπτυξιακού προγράμματος της IAAF, με την εισαγωγή κινητών Κέντρων Περιφερειακής Ανάπτυξης με ενημέρωση από τις ανάγκες των περιφερειακών Ομοσπονδιών μελών
– Δημιουργία Επιτροπής Αξιών στην IAAF για καθοδήγηση και υποστήριξη των νέων αθλητών να λαμβάνουν θετικές και ωφέλιμες αποφάσεις για την καριέρα τους

Δείτε το -> Manifesto του Coe

“Πιστεύω ότι η εκλογή του Σεμπάστιαν Κόε στην IAAF σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας καλύτερης εποχής για τον στίβο. Το άθλημα μας πρέπει να ακολουθήσει νέους δρόμους και ο Σεμπάστιαν Κόε με τα όσα έχει ανακοινώσει δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΣΕΓΑΣ, η Ομοσπονδία που γέννησε τον Ολυμπισμό, στηρίζει αυτή την προσπάθεια”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος στο segas.gr

Προηγούμενο άρθροΔιαχρονικοί και παγκόσμιοι
Επόμενο άρθροΠεκινο: Με Υφαντίδου και Φιλιππίδη η 1η ημέρα. Αρχή και στα 100μ. ανδρών με Bolt και Gatlin

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ