Στο στίβο οι αθλητές -εκτός μεγάλων αποστάσεων- βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας αλλά και …μεταγραφών, που έληξαν στις 31/10, με τη δράση να μονοπωλούν οι Μαραθώνιοι (με επίκεντρο τον Αυθεντικό της Αθήνας στις 13/11) και λοιποί αγώνες εκτός Σταδίου.

Την Κυριακή 30/10 στην Ηλιούπολη έγινε ο αγώνας «τρέχουμε στην Ηλιούπολη» στη μνήμη του δημοσιογράφου -ιδιαίτερα ενεργού στο στίβο- Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε το 2010.
Έγινε και αγώνας παιδιών όπου μετείχαν και τα 2 παιδιά του καθώς και ανήψια του Σωκράτη Γκιόλια (μεταξύ αυτών 2 με το όνομα Σωκράτης αλλά και μια Σωκρατία).

Στα 10χλμ νικητής ήταν και πάλι ο Γιώργος Μίνο και στις επόμενες θέσεις ήταν οι Γιώργος Μενής, Χρήστος Μπουντούλης και Αντώνης Τριπόδης.
Μαζί τερμάτισαν ακολούθως οι Ανέστης και Χρήστος Παπούλιας και Γιώργος Βλαχάκης, μαζί με τη νικήτρια των γυναικών, Αναστασία Καρακατσάνη.
Στα 5χλμ πρώτευσαν ο Θοδωρής Τσολάκης και η Ζωή Ανδρικοπούλου.

Αγωνίστηκαν τιμητικά πολλοί νυν και πρώην πρωταθλητές και παράγοντες, μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος.

-> Αποτελέσματα

Την ίδια ημέρα, στο Ολυμπιακό Στάδιο έγινε το 1ο Olympic Stadium Run, με εκκίνηση και τερματισμό εντός ΟΑΚΑ και διαδρομές 5χλμ και 10χλμ (καθώς και 2χλμ παιδιών) γύρω από τους χώρους των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τις συμμετοχές να κλείνουν αρκετές ημέρες πριν, υποστηρίζοντας και την «Μάχη για τα Αυτοάνοσα» νοσήματα.
Η ΜΑΧΗ είμαι μια οργάνωση που συνεισφέρει και προωθεί την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον γύρω από τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους -και κέρδισαν στα 5χλμ- οι πολλάκις πρωταθλητές Ελλάδος σε 800μ. /1500μ. Ανδρέας Δημητράκης και Έλενα Φιλάνδρα -με την Ειρήνη Τσουπάκη να ακολουθεί. Ο Κώστας Γαλανόπουλος κέρδισε στα 10χλμ.

-> Αποτελέσματα

Μεταξύ των αγώνων που ακολουθούν στο 2016, ξεχωρίζουν στις 27/11 ο 34ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ. -το πιο γρήγορο 10αρι της Αθήνας- και στις 18/12 το 5ο Run the Lake στη Βουλιαγμένη, που τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν αποκλειστικά για τα νοσήλια του Πρωταθλητή Μαραθωνίου Δρόμου και πρώην κάτοχο Πανελλήνιου Ρεκόρ Κυριάκου Λαζαρίδη.

Φυσικά προηγείται στις 13 Νοεμβρίου το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, στα 120 χρόνια από την τέλεση των πρώτων Μαραθωνίων, το 1896.
Παράλληλα γίνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς και αγώνες 10χλμ, 5χλμ (πρωί και απόγευμα) και αγώνες 1χμ για παιδιά και για ΑμεΑ.
-> infos/πρόγραμμα/ιστορικό

Στις 6/11 γίνεται ο Μαραθώνιος στη Νέα Υόρκη, ο τελευταίος φέτος των 6 “Major Marathons”.
Επίσης, στις 11/12 είναι προγραματισμένο το Ευρωπαικό ανωμάλου δρόμου στην Chia της Ιταλίας.

(Για το 2017, δείτε στο -> καλεντάρι)

Προηγούμενο άρθροKipchoge και Sumgong οι κορυφαίοι της AIMS – Στις 10-12/11 το 21ο παγκόσμιο συνέδριo στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΠρώτη συνάντηση προπονητών και σεμινάριο το Σ/Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ