Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού συμπλήρωσε 30 και πλέον δημιουργικά χρόνια λειτουργίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στο διάστημα αυτό ανέπτυξε ένα πολύπλευρο προπτυχιακό πρόγραμμα και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που οδήγησαν στην ανάδειξη στέρεου διδακτικού και ερευνητικού δυναμικού, καθώς και στη σύζευξη της ερευνητικής τεκμηρίωσης με την πρακτική εφαρμογή. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα μας, ανταποκρινόμενο στη σύγχρονη ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης, οργανώνει μία σειρά από επιμορφωτικές διαλέξεις και ημερίδες που αφορούν όλα τα πεδία της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού (βιολογία της άσκησης, προπονητική, παιδαγωγικά, ανθρωπιστικό και κοινωνικό πεδίο, οργάνωση και διοίκηση).

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν 12 διαλέξεις με συγκεκριμένη θεματολογία. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν 6 ημερίδες που θα καλύπτουν μια ευρύτερη θεματολογία για κάθε τομέα επιστημονικής ειδίκευσης. Στόχος αυτών των δράσεων είναι η ανάδειξη πρόσφατων ερευνητικών ευρημάτων και η αξιοποίησή τους στο χώρο του σχολείου, στους χώρους άθλησης και προαγωγής της υγείας, καθώς και στον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων. Τα θέματα αυτά θα διαπραγματευτούν οι πλέον καταρτισμένοι επιστήμονες και ειδικοί στην πράξη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου 2013. Το πρόγραμμα των διαλέξεων και ημερίδων εμφανίζεται στην κεντρική ιστοσελίδα του Τμήματος www.phed.uoa.gr (Ακαδημαϊκές Δράσεις/Διοργάνωση Επιμορφωτικών Εκδηλώσεων). Οι διαλέξεις και οι ημερίδες είναι ανοιχτές για όλους και χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Θα παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής για κάθε μια ημερίδα, ενώ για τις διαλέξεις θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρευρεθούν στα 3/5 αυτών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στη Δάφνη, Εθνικής Αντιστάσεως 41.
Θα διατίθεται χώρος στάθμευσης στο Τμήμα.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι και σας περιμένουμε

Το Σάββατο 12/1 γινεται ημερίδα Κλασσικού Αθλητισμού

Α’ συνεδρία:
10:00 Έλεγχος μετακινησης σε δεξιότητες που περιλαμβάνουν προσέγγιση σε στόχο (Αθ.Σμυρνιώτου)
10:20 Αντίληψη χρώματος και επίδοση στα αθλητικά άλματα (Απ.Θεοδώρου)
10:40 Περιοριστικοί παράγοντες σε υπομέγιστη προσπάθεια μεγάλης έντασης (Η.Ζαχαρόγιαννης)
11:00 Συζήτηση
Β’ συνεδρία
12:00 Ο ρόλος των στατικών και δυναμικών διατάσεων στην αποφυγή τραυματισμών και στην απόδοση (Γ.Παραδείσης)
12:20 Μέθοδοι βελτίωσης της μυικής ισχυος στα άλματα του κλασσικού αθλητισμού (Γρ.Μπογδάνης)
12:40 Μεταδιεγερτική διευκόλυνση στις αθλητικές ρίψεις (Γ.Τερζής)
13:00 Ηλεκτρομυογραφική δραστηριότητα και ριπτική επίδοση (Γ.Καραμπάτσος)
13:20 Συζήτηση – συμπεράσματα

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές σε αξιολογήσεις και πρωταθλήματα
Επόμενο άρθροΑγώνες στίβου και εκδηλώσεις απο ΑΓΕΣ Κάμειρος, στις 12-13/1, με Πατουλίδου, Κυριακοπούλου, Πρώτο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ