Η Ευρωπαική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη ματαίωση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος 2020.

Κατόπιν συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής Paris2020 και της Γαλλικής Ομοσπονδίας, την Πέμπτη 23/4 και αφού προηγήθηκε σύσκεψη με τις Γαλλικές Αρχές, εξετάστηκαν άλα τα δυνατά ενδεχόμενα τέλεσης της διοργάνωσης φέτος.

Η πανδημία κοροναϊού και οι σχετικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την τρέχουσα κατάσταση, οι οποίοι απέχουν πολύ από τον έλεγχο, καθώς και η υπάρχουσα απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων στη Γαλλία -αλλά και το ρίσκο για θεατές και διαπιστευμένους- οδήγησαν τελικά στη ματαίωση.

Αν και υπήρχε αρχικά και το σενάριο να γίνει το πρωτάθλημα σε αντίστοιχη περίοδο το 2021, αυτό κρίθηκε πως θα ήταν αβέβαιο με τις συνθήκες πανδημίες και παγκόσμιας οικονομίας και ασύμφορο για τη διοργάνωση οικονομικά ως προς τον προυπολογισμό και διατήρηση εργασιών, καθώς και λόγω του φορτωμένου προγράμματος για τα επόμενα έτη – και το Παρίσι πλέον “κοιτάει” τους Ολυμπιακούς του 2024.

Τι ακολουθεί το 2021-2022

Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου (->καλεντάρι2021) που κυριαρχούν οι Ολυμπιακοί αλλά και το αναβληθέν παγκόσμιο κλειστού, σε επίπεδο Α/Γ για την Ευρώπη θα έχουμε ευρωπαικό κλειστού κι ευρωπαικό εθνικών ομάδων, με επόμενο Ευρωπαικό πρωτάθλημα να είναι πια το “μεγάλο” του 2022 – με το στίβο στο Μόναχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα “μικρά” ευρωπαικά που γίνονται τις Ολυμπιακές χρονιές, ξεκίνησαν το 2012 – και τις χρονιές αυτές δεν γίνονται Ευρωπαικά εθνικών ομάδων, που από το 2017 μετατράπηκαν από ετήσια σε διετή βάση.

Δύσκολα τα πράγματα φέτος

Η κατάσταση με τον κορωνοιό ακόμα και αν δείχνει να υποχωρεί ή έστω να αρχίζει προσεχώς κάποια αποκλιμάκωση, θα συνεχίσει να έχει επιπτώσεις σε κάθε περίπτωση.

Οι περιορισμοί θα είναι αρκετοί, ιδιαίτερα για μεγάλες διοργανώσεις. Ήδη στο Βερολίνο αποφασίστηκαν από τις Αρχές απαγορεύσεις εκδηλώσεων άνω των 5000 ατόμων, αρχικά μέχρι 24/10 και σε πρώτη φάση αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος εκεί.
Είναι κάτι που φαίνεται πως θα εφαρμόσουν λίγο-πολύ οι περισσότερες χώρες.
Φυσικά είναι άγνωστο κατά πόσο κι από πότε θα μπορούν να γίνονται κανονικά μετακινήσεις – αερομεταφορές. Έτσι αν και ότι γίνει θα είναι λογικά σε μικρότερη κλίμακα και πιο τποικό επίπεδο.
Η WA έχει προτείνει τις 8-9/8 να γίνουν τα εθνικά πρωταθλήματα και στη συνέχεια να αρχίσουν επιλεγμένοι διεθνείς αγώνες και θα δούμε κατά πόσο θα γίνει εφικτό αυτό.

Επόμενη τηλεδιάσκεψη που θα συζητήσει για την κατάσταση και τις διάφορες αλλαγές στο παγκόσμιο καλεντάρι, θα έχει η Ευρωπαική Ομοσπονδία στις 7-8 Μαίου.

Προηγούμενο άρθροΤο κίνητρο και η ψυχολογική προετοιμασία της Lasitskene
Επόμενο άρθροΕπιστολή ΣΕΓΑΣ σε Υφυπουργό με προτάσεις για επανεκκίνηση ελληνικού στίβου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ