Επιστολή απέστειλε την Παρασκευή 24/4/2020 η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του ελληνικού στίβου σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19.

-> Η επιστολή

Προτείνεται στην πρώτη φάση αποκλιμάκωσης μέτρων να έχουν δυνατότητα προπόνησης οι αθλητές των εθνικών ομάδων και στη δεύτερη φάση τα αγωνιστικά τμήματα των σωματείων. (Οι ακαδημίες μόλις επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά).
Στη συνέχεια, από τα μέσα Ιουνίου εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να ξεκινήσουν τοπικοί αγώνες και από τα μέσα ιουλίου περιφερειακοί και Πανελλήνια πρωταθλήματα Σε κάθε περίπτωσηη φυσικά θα τηρούνται απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Η ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ :

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν σταδιακή επάνοδο στο προπονητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, με βάση πάντοτε τα υγειονομικά δεδομένα και τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων με στόχο τη διεξαγωγή όλων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου και τη διεξαγωγή διασυλλογικών και περιφερειακών αγώνων από τα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μεγάλα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ έχουν επαναπρογραμματιστεί για την περίοδο Σεπτέμβριο- Νοέμβριο. Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμη, η περαιτέρω στήριξη των αθλητικών σωματείων και των Ομοσπονδιών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, στα οικονομικά τους μεγέθη.

Προηγούμενο άρθροΜαταιώθηκε το Ευρωπαικό!
Επόμενο άρθροΕπανεκκίνηση του Κλασικού (και όχι μόνο) Αθλητισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ