«Θαύμα, θαύμα» φώναζαν οι πιστοί… Αν σε λίγο καιρό αναφωνήσουν γελώντας αυτή την έκφραση αθλητές και προπονητές που έχουν ως «έδρα» το ΟΑΚΑ κανείς δεν θα τους παρεξηγήσει. Γιατί αυτό που θα γίνει το επόμενο διάστημα, μοιάζει με θαύμα.

Μέσα στον Ιούνιο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη στεγανοποίηση του κλειστού προπονητηρίου των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Σταύρου Κοντονή στον Κώστα Παναγόπουλο. Κι αν δεν προκύψει ξανά κάτι που θα μπλοκάρει το συγκεκριμένο έργο, τότε για πρώτη φορά από τότε που δεν… μπορούν να θυμηθούν όσοι γυμνάζονται ή γυμνάζουν εκεί, τον ερχόμενο χειμώνα δεν θα τσαλαβουτάνε μέσα στα νερά, ούτε θα κοιτούν ανήσυχοι τον ουρανό για να διαπιστώσουν πότε θα βρέξει έξω, αλλά και μέσα στον προπονητήριο.

Δεν είναι το μόνο ενθαρρυντικό νέο σε ό,τι έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις. Το Καυτανζόγλειο εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημόσιων δαπανών, με ένα εκατομμύριο ευρώ να διατίθεται, ποσό που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ξανά χώρος προπόνησης αλλά και αγώνων τόσο το κεντρικό όσο και το βοηθητικό στάδιο, στα οποία ο ελαστικός τάπητας θέτει σε κίνδυνο τους αθλητές.

Επίσης εργασίες διόρθωσης θα γίνουν και στον ελαστικό τάπητα του σταδίου των Τρικάλων, ενώ σε ό,τι αφορά την Παιανία, ίσως τον επόμενο χειμώνα να υπάρχουν ευχάριστα νέα και σε αυτό το «μέτωπο». Πιο απλά, να υπάρχει ένα κλειστό στάδιο διαθέσιμο για τις αγωνιστικές ανάγκες του στίβου. Ήδη έχει εγκριθεί το πρώτο κονδύλι για εργασίες στη… ρημαγμένη εγκατάσταση, ενώ συμφωνήθηκε να αναλάβουν και το στατικό έλεγχο του σταδίου οι τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ.

Στο μεταξύ, στο ΣΕΓΑΣ θα δουν και το χρώμα του ευρώ αυτή την εβδομάδα, με χρήματα να μπαίνουν για πρώτη φορά φέτος στα ταμεία της ομοσπονδίας από την Πολιτεία. Κάτι που σημαίνει πως θα… συμμαζευτεί κάπως η κατάσταση τόσο για τους αθλητές- έχουν πληρωθεί έως τον Ιανουάριο- όσο και τους προπονητές, με τους μεν ομοσπονδιακούς να είναι απλήρωτοι από το Νοέμβριο και τους σωματειακούς συναδέλφους τους να έχουν… χάσει το λογαριασμό.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΠυρ και μανία ο Gatlin με δημοσιογράφους –Έξαλλος με ερωτήσεις περί ντόπινγκ (video)
Επόμενο άρθροΠαναγόπουλος: Όσοι θέλουν, να πάνε στο Λονδίνο, αλλά θα υπάρξουν συνέπειες αν λείψουν από το πρωτάθλημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ