Οι αθλητές είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν όπου θέλουν. Όμως, αν λείψουν από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα υποστούν τις συνέπειες. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα θα καταρτιστεί έτσι ώστε να ευνοήσει τη διπλή τους παρουσία.

Στα παραπάνω συνοψίζεται ουσιαστικά η θέση του Κώστα Παναγόπουλου για το θέμα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών στο Diamond League του Λονδίνου, το οποίο διεξάγεται στις 24-25 Ιουλίου, συμπίπτοντας κατά μία ημέρα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (25-26/7).

Το θέμα αφορά κατά κύριο λόγο την Κατερίνα Στεφανίδη, την Νικόλ Κυριακοπούλου και τον Λούη Τσάτουμα, αφού το επί κοντώ των γυναικών και το μήκος των ανδρών είναι ανάμεσα στα βαθμολογούμενα για την «κούρσα» των διαμαντιών στο Λονδίνο. Και είχε προκύψει τόσο γιατί αφήνοντας το συγκεκριμένο μίτινγκ οι αθλητές… ρισκάρουν τις πιθανότητές τους να διεκδικήσουν ως το τέλος την πρώτη θέση στη βαθμολογία του αγωνίσματός τους, όσο και επειδή- στην περίπτωση του Τσάτουμα- επέλεξε να μην κουραστεί με ταξίδια σε άλλες ηπείρους, υπολογίζοντας στους βαθμούς που θα «μοιράζονταν» στη σειρά επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αν και αρχικά στελέχη της διοίκησης είχαν εκφράσει αντίθεση για την κατάρτιση του προγράμματος έτσι ώστε οι αθλητές να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να αγωνιστούν και στο Ολυμπιακό στάδιο και εμφανίζονταν κάθετα αντίθετοι να τους επιτραπεί η συμμετοχή στο Λονδίνο ακόμη και με τη σκέψη ότι θα επιστρέψουν εγκαίρως στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας- που πρέπει βέβαια να έχει τον τελικό λόγο- διαβεβαίωσε ότι αυτή η «διευκόλυνση» θα γίνει, όπως συνέβη και πέρυσι.

Φρόντισε όμως να ξεκαθαρίσει ότι όποιος δεν αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη διευκόλυνση, ώστε να δώσει το παρών και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα υποστεί κυρώσεις. «Οι αθλητές είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν όπου θέλουν. Είναι ενήλικες, κανείς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει να πάνε στο Λονδίνο. Όμως, μπαίνοντας στο σχεδιασμό υπογράφουν τη δέσμευση ότι θα είναι στους αγώνες στόχους της ομοσπονδίας, ανάμεσά τους το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όποιος λείψει λοιπόν, θα έχει συνέπειες», είπε ο Κώστας Παναγόπουλος, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ο λόγος γίνεται για πειθαρχικές κυρώσεις, και τη φύση τους, απάντησε «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη».

«Είναι πολύ σημαντικό και για εμάς, ως ομοσπονδία, οι αθλητές να μετέχουν σε μίτινγκ στο εξωτερικό, τόσο στα Diamond League, όσο και στα υπόλοιπα. Αλλά πρέπει να είναι και στο πρωτάθλημα. Άποψή μου είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει… δεδικασμένο, με την περσινή τροποποίηση του πρωταθλήματος, το ίδιο θα γίνει και φέτος», κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚι όμως θα γίνει η στεγανοποίηση στο κλειστό του ΟΑΚΑ –Σε ποια στάδια θα γίνουν εργασίες
Επόμενο άρθροΗ επιστροφή της Ennis, η ξαφνική απουσία του Eaton –Τι έγινε την 1η ημέρα στο Γκέτζις

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν!!! Το να προγραμματίζονται καλύτερα τα πρωταθλήματα είναι πολύ δύσκολο φαίνεται κάτι σε πυρηνική φυσική!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ