Η κατάσταση με τα προβλήματα ως προς τους χώρους άθλησης, με τις διαφορετικές ερμηνείες και με τη συνέχεια απραξίας ή επικίνδυνων εναλλακτικών λύσεων για την πλειοψηφία των αθλητών, δυστυχώς παραμένει.

Τα Δημοτικά Στάδια πράττουν μάλλον κατά το δοκούν. Παραμένει ασαφές το τι ισχύει πέραν της συμμόρφωσης με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Έτσι άλλα στάδια παραμένουν κλειστά κι άλλα ανοικτά, για το κοινό, με περιορισμούς. Κάποια μάλιστα άνοιξαν και ξαναέκλεισαν προσωρινά. Αθλητές στίβου προσπαθούν να μπουν μέσα ως… κοινό.

Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις βέβαια σε κάποια δημοτικά με ανύπαρκτη φύλαξη, όπου κάποιοι πηδάνε κάγκελα, αν και αυτό συμβαίνει περισσότερο από μη αθλητές – καθώς οι αθλητές είναι γνωστοί και κατά κύριο λόγο δεν θέλουν να εκτεθούν ή δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ζιγκ-ζαγκ και κίνδυνοι

Υπάρχουν και περιπτώσεις Σταδίων/χώρων άθλησης όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Για παράδειγμα στο στίβο της Γυμναστικής Ακαδημίας στην Αθήνα. Αλήθεια, κανείς δεν έχει ευθύνη για εκεί;

Σημείωση: η φωτογραφία είναι παλιά, αλλά το ακόλουθο video πρόσφατο:

Επιπλέον, σε άλλους χώρους που ευνοείται το τρέξιμο (πχ διαδρομές, πάρκα, παραλιακά), μεγάλο ποσοστό πάει για βόλτα.
Η εικόνα βέβαια είναι αυτή που υπήρχε και σε πολλά δημοτικά στάδια υπό κανονικές συνθήκες, ένα διαρκές πρόβλημα για τον στίβο.

Οι αθλητές του στίβου, εκτός της προ-ολυμπιακής ομάδας, παραμένουν εκτός, τη στιγμή που κάποια άλλα αθλήματα μπορούν ουσιαστικά να κάνουν… στίβο.

Έτσι οι αθλητές στίβου συνεχίζουν να προσπαθούν να προπονηθούν όπου βρουν, τρέχοντας σε ανώμαλα εδάφη, ανηφοροκατηφόρες, να μπλέκονται με περιπατητές και να προσπερνούν με ελιγμούς ή ακόμα και να ανεβοκατεβάζουν ρυθμό για να αποφύγουν άλλους. Γιατί φυσικά, ο ρυθμός με τον οποίο τρέχει ένα αθλητής στίβου, σε κάθε περίπτωση είναι κατά πολύ ταχύτερος από περπάτημα, τζόκινγκ ή και τρέξιμο των περισσοτέρων άλλων, τους οποίους πρέπει να υπομένει στους εξωτερικούς χώρους (και ακόμα χειρότερα, στα δημοτικά στάδια).

Αθλητές και υποψήφιοι να μπουν επιτέλους, χωράνε!

Αυτό που τονίζουμε στο StivoZ.gr είναι πως πρέπει το ταχύτερο να γίνει μια λογική κατανομή σε ώρες και χώρους στα στάδια. Πρώτα απ’ όλα, το ταρτάν των σταδίων είναι για στίβο (όχι περπάτημα, babysitting, καρότσια, πατίνια κ.α.). Επιπλέον χωράνε αρκετοί αθλητές και αθλούμενοι (που κάνουν στίβο όμως), έχοντας προτεραιότητα οι πρώτοι, τηρώντας παράλληλα κάθε μέτρο προφύλαξης.

Οι αθλητές των Σωματείων στίβου, που φέρουν δελτίο υγείας, μπορούν γρήγορα να εναρμονιστούν με κάθε πρωτόκολλο.

Επίσης, πολύ σημαντικό, πρέπει το συντομότερο να μπουν τα παιδιά που δίνουν για στρατιωτικές σχολές και φυσικά για Γυμναστική Ακαδημία. Πότε θα προετοιμαστούν αυτά τα παιδιά και τι θα γίνει αν κάποια τραυματιστούν..;

Να αναφερθεί εδώ ότι υπάρχει και η περίπτωση των φοιτητών της Γυμναστικής Ακαδημίας. Υποτίθεται πως οι σχολές και τα τμήματα του ΕΚΠΑ θα επαναλειτουργήσουν από την 25η Μαΐου 2020 για την ολοκλήρωση των πρακτικών μαθημάτων και των εργαστηρίων.
Γι’ αυτούς τι θα προβλέπεται στα αθλήματα άραγε;

Κι επίσης ως προς το χώρο που χρειάζονται και αυτοί να προετοιμάζονται ή κάνουν μάθημα στην Αθήνα, θα πρέπει να έχουν και τροχονόμους να απομακρύνουν τον κόσμο που δεν καταλαβαίνει από τέτοια και επιμένει να βρίσκεται με κάθε τρόπο στο Στάδιο;

ΥΓ: Στις πανεπιστημιακές σχολές που διαθέτουν εγκαταστάσεις στίβου, αξιοποιούνται ή θα προσφέρονται κάπως αυτή την περίοδο, προβλέπεται κάτι;

Προηγούμενο άρθροΗ Darya Klishina για τη μετανάστευση από Ρωσία σε ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΑγωνία και αγανάκτηση στους προπονητές – Αναμονή για τη Β’ φάση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ