Σε αγώνα street event για τη σειρά Golden Fly αγωνίστηκαν την Πέμπτη ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής.
Ο Φιλιππίδης έκανε τον τελευταίο του αγώνα για τη σεζόν και πήρε την 3η θέση με 5,60μ. που πέρασε με τη δεύτερη (πριν είχε περάσει με την πρώτη τα 5,20μ., 5,40μ., 5,50μ.) ενώ μετά άφησε τα 5,70μ. και προσπάθησε στα 5,75μ. που θα ήταν και φετινό ρεκόρ του στον ανοικτό μετά τα 5,72μ. που πριν λίγες μέρες έκανε κερδίζοντας στο Βερολίνο.
Ο Καραλής δεν τα κατάφερε στο αρχικό ύψος των 5μ., ενώ θα συνεχίσει το Σάββατο σε έναν ακόμα αγώνα στην αρχή της σεζόν για αυτόν, στο Cityjump του Salzburg στην Αυστρία όπου θα είναι και ο Jan Kudlicka.
Ο Τσέχος ήταν ο νικητής στο Liechtenstein καθώς πέρασε τα 5,70μ. με την πρώτη και υπερτερούσε στην ισοπαλία του Braz daSilva που είχε 2 χαμένες προσπάθειες σε προηγούμενα ύψη. Ο Βραζιλιάνος χρυσός Ολυμπιονίκης απέτυχε στα 5,80μ., και ο Τσέχος πήρε τη νίκη. Ο Αμερικανός Hollis απέτυχε στα 5,20μ.
Παράλληλα με το επικοντώ γίνονταν και τα αγωνίσματα του μήκους, με το σκάμμα να είναι στην άλλη άκρη του διαδρόμου.
Παρών ήταν και ο Sergey Bubka, που μάλιστα επισήμανε και τη δυσκολία του ανέμου στο επικοντώ – ενώ από την άλλη ευνοούσε το μήκος.
Στο αγώνισμα των γυναικών που προηγήθηκε, νικήτρια ήταν η Φινλανδή Minna Nikkannen με 4,50μ.
Στο μήκος, η Βρετανίδα Sawers κέρδισε με 6,65μ. ενώ στα 8μ. έφτασε ο Πολωνός Juska.
-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό