Με την ανακοίνωση της κατηγορίας στήριξης, περίπου 1 μήνα μετά από τις 4 κατηγορίες (και τις προεθνικές) ολοκληρώθηκε ο Σχεδιασμός για το 2020

-> Σχεδιασμός 2020: αθλητές, προπονητές και υπεύθυνοι

Πρόκειται για 29 άνδρες και 27 γυναίκες που δεν είχαν φέτος τα κριτήρια για τις 4 κατηγορίες και “η ομοσπονδία έκρινε πως πρέπει να τους δοθεί η απαραίτητη στήριξη ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων του 2020”.

Μεταξύ αυτών οι Μαρία Μπελιμπασάκη, Λυκούργος Τσάκωνας, Αναστασία Μαρινάκου, Ηλιάνα Κοροσίδου που επανέρχονται από τραυματισμούς, αρκετοί πανελληνιονίκες αλλά και φερέλπιδες αθλητές-τριες, με αρκετές και καλές διεθνείς συμμετοχές στις περισσότερες περιπτώσεις.

Προϋποθέσεις ένταξης στην κατηγορία Στήριξης

  1. Προπόνηση με ομοσπονδιακούς προπονητές ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, με προπονητή που τελεί υπό την έγκριση της Ομοσπονδίας.                                  
  2. Πλήρης τήρηση του κανονισμού λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων (δείτε->εδώ)  και των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Παραβίαση του κανονισμού συνεπάγεται απομάκρυνση από το σχεδιασμό και στέρηση των παροχών που προβλέπονται. 
  3. Πλήρης τήρηση των κανόνων ενάντια στη χρήση απαγορευμένων ουσιών και συνέπεια στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξή στη λίστα της WADA ή στην ΚΕΑ του ΕΣΚΑΝ (έγκαιρη και σωστή συμπλήρωση και υποβολή των Where about καθώς και πιστοποίηση στο πρόγραμμα I run clean της ΕΑΑ) καθώς και μόνιμη διαθεσιμότητα για έκτακτους ελέγχους όποτε κρίνει η Ομοσπονδία απαραίτητο.              
  4. Υποχρεωτική συμμετοχή σε προπονητικές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια της Ομοσπονδίας όταν αυτό ζητηθεί από τον αντίστοιχο Εθνικό Προπονητή.
  5. Υποχρεωτική συμμετοχή σε όλες ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας, εφόσον κληθούν.
  6. Υποβολή από τους προπονητές τους στην αρχή της χρονιάς προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού, σύμφωνα με τους στόχους της Ομοσπονδίας και  υλοποίησή του  μετά από την έγκριση των αντίστοιχων Εθνικών προπονητών. Υποχρέωση όλων των προπονητών  πρέπει να είναι η αγωνιστική κορύφωση των αθλητριών και αθλητών τους στον αγώνα-ες στόχο της ομοσπονδίας η εφαρμογή των κανονισμών Εθνικών Ομάδων και η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δ.Σ και τις υποδείξεις του αντίστοιχου Εθνικού Προπονητή.
Προηγούμενο άρθροΜε τα όρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας
Επόμενο άρθροΠρος ψήφιση στις 15/11 το Αθλητικό Νομοσχέδιο με αντιδράσεις και “παράθυρα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ