Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 8 του υπό συζήτηση αθλητικού νομοσχεδίου, που αφορά τους περιορισμούς θητειών και τα όρια ηλικίας για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών, άφησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει το Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης γνωστοποίησε ότι αργά χθες (12/11) έλαβε μία πρόταση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία (κατά πλειοψηφία) προτείνει να ισχύσει όριο ηλικίας αυξημένο σε σχέση με αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο (75 έτη αντί 70).

Προ ημερών η ΕΟΕ εξέδωσε σχετικό ψήφισμα εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στις επικείμενες παρεμβάσεις και περιορισμούς (δείτε->εδώ)

Τι έγινε στη Βουλή

Ενδιάμεσα, έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία το αθλητικό νομοσχέδιο με τους περιορισμούς θητειών και τα όρια ηλικίας να διχάζουν.
Στη Βουλή βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εξωκοινοβουλευτικοί φορείς και το παρών έδωσε και ο ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής που πήρε το λόγο.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ ” Ο Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκε στο αντισυνταγματικό της αναδρομικότητας που αφορά στον αριθμό των θητειών, αλλά και τη θέσπιση ορίου ηλικίας. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας κατέθεσε την πρόταση της ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία οι Εθνικές Ομοσπονδίες οφείλουν να εναρμονίσουν τα Καταστατικά τους στα ζητήματα της εκλογιμότητας (θητείες – όρια ηλικίες) με τις αντίστοιχες διατάξεις των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών, στις οποίες υπάγονται. Παράλληλα τόνισε πως κάθε άλλη εξέλιξη θα βρει μετωπικά αντίθετη την ομοσπονδία, τις ενώσεις και τα σωματεία της, θα εκθέτει τη χώρα διεθνώς και θα διαταράσσει την ομαλή πορεία της αθλητικής δραστηριότητας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. “

Έντονη μάλιστα ήταν η συζήτηση του βουλευτή της Αχαΐας Κωνσταντίνου Μάρκου με τον γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, όπως αναφέρει η Καθημερινή: «Ωρα να πας σπίτι σου, μπας και δει ο στίβος καλύτερη μέρα», του είπε ο κ. Μάρκου, με τον κ. Σεβαστή να απαντάει: «Σπίτι μου είναι ο στίβος εδώ και 45 χρόνια» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε: «Ωρα να αλλάξει αυτό».

Εντονη ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Κακλαμανάκη. «Ας είμαστε ειλικρινείς, υπερ-θητείες άνω των 12 ετών δεν εξυπηρετούν καθόλου τον αθλητισμό και εκπέμπουν αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Να σημειωθεί ότι στη βασανιζόμενη πραγματικότητά μας υπάρχει, δυστυχώς, το φαινόμενο των αιωνόβιων πρόεδρων»

Ο Υφυπουργός κος Αυγενάκης μάλιστα δήλωσε και ότι «Το μήνυμα που μας στέλνει η αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα οι Ολυμπιονίκες είναι ξεκάθαρο»

Προς ψήφιση στις 15/11

Το νομοσχέδιο («Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις») θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 15/11.

Προηγούμενο άρθροΗ κατηγορία Στήριξης συμπλήρωσε τον Σχεδιασμό
Επόμενο άρθροΕισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το νέο Ακαδημαικό έτος 2019-2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ