Κάποτε, όποιος έτρεχε στους δρόμους της Ελλάδας θεωρούνταν τρελός, ή το λιγότερο γινόταν αποδέκτης ειρωνικών ή επίμονο βλεμμάτων. Σήμερα, πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια και κάθε άλλος διαθέσιμος χώρος γίνεται το… προπονητήριο των ερασιτεχνών δρομέων.

Το Run Greece έβαλε ένα λιθαράκι σε αυτό το δρομικό κίνημα που ολοένα και γιγαντώνεται στην Ελλάδα. Η σειρά αγώνων, που βγάζει στο δρόμο τους κατοίκους πόλεων σε διάφορα σημεία της χώρας και τους κάνει πρωταγωνιστές σε μία πραγματική γιορτή.

Φέτος ο θεσμός μπαίνει στην τρίτη χρονιά του και η «εκκίνηση» δόθηκε την Τετάρτη, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. «Πριν τρία χρόνια είχαμε δύο στόχους, να βγάλουμε στους δρόμους τους κατοίκους και να τους φέρουμε κοντά σε καλύτερο τρόπο ζωής και ο δεύτερος να δημιουργήσουμε μια γιορτή στο κέντρο των πόλεων όπου φιλοξενούνται οι αγώνες. Είμαστε ολοένα και πιο κοντά στους στόχους μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι στους έξι αγώνες πήραν μέρος περίπου 16.000 δρομείς, ενώ φέτος ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τους 20.000. Και τα πρώτα δείγματα από τη Λάρισα, όπου στις 29 Μαρτίου θα ξεκινήσει αυτό το «ταξίδι» των Run Greece δείχνουν ότι μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Η σειρά των αγώνων όμως έχει και κοινωνικές προεκτάσεις με τη WIND να διαθέτει ένα ποσό σε τοπικά ιδρύματα για παιδιά. Όπως είπε ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων, Γιώργος Τσαπρούνης, πέρυσι η εταιρεία έδωσε σε ιδρύματα εκ μέρους των δρομέων περίπου 60.000 ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους των αθλητών, βρέθηκε και η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, που ανυπομονεί να ζήσει αυτή την εμπειρία. «Το Run Greece είναι μια ευκαιρία να ξεφύγω από την καθημερινότητα της προπόνησης, να εξερευνήσω τις ομορφιές της Ελλάδας τρέχοντας. Ποιος καλύτερος τρόπος να το κάνει κάποιος; Να γίνουμε μια ομάδα με τον κόσμο που τρέχει μαζί μας. Το έζησα πέρυσι στο μαραθώνιο και ήταν ο πιο όμορφος αγώνας που έχω κάνει», τόνισε η δρομέας.

Οι ημερομηνίες του Run Greece για το 2015

Λάρισα 29 Μαρτίου
Ηράκλειο 26 Απριλίου
Γιάννενα 10 Μαΐου
Καστοριά (και Ημι-Μαραθώνιος) 17 Μαΐου
Αλεξανδρούπολη 27 Σεπτεμβρίου
Πάτρα 11 Οκτωβρίου

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΗ επανάσταση της Sally Pearson: Πρέπει να μας πληρώνουν στους Ολυμπιακούς αγώνες
Επόμενο άρθροΟ Bolt ετοιμάζεται για Ρίο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ