Δεν φτάνει που η εικόνα ήταν πολύχρωμη- αρνητικό καθώς οφειλόταν στα διαφόρων χρωματισμών άδεια καθίσματα στο Λουζνίκι. Με το τέλος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η IAAF έκανε το… άσπρο μαύρο. Και ανακοίνωσε σε πανηγυρικό ύφος ότι στις 8 ημέρες που υπήρχε απογευματινό πρόγραμμα τους αγώνες παρακολούθησαν 268.548 άτομα.*

Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο περίπου 33.500 άνθρωποι κάθε απόγευμα, αλλά η αλήθεια είναι πως η παρουσία του κόσμου έγινε αισθητή μόνο την ημέρα που αγωνιζόταν η Υelena Isinbaeva και το τελευταίο σαββατοκύριακο της διοργάνωσης.

Με τους αθλητές να εκφράζουν παράπονα πως νιώθουν σαν να είναι σε προπόνηση και τις φωνές τους να πολλαπλασιάζονται κάποια πρωινά από τον αντίλαλο στο άδειο στάδιο, η απελπισία της IAAF να αλλάξει την άσχημη εικόνα φαίνεται και από την ανακοίνωση. Εκεί όπου περιχαρής η διεθνής ομοσπονδία προσθέτει στον αριθμό των θεατών εκείνο των VIP, των δημοσιογράφων και των αθλητών για να φτάσει στους 396.548!

Η IAAF λοιπόν μπορεί να… κοιμάται ήσυχη πως πέτυχε το στόχο της, την ώρα που δέχεται αυστηρή κριτική από όλους για την απόφαση να δώσει στη Μόσχα τη διοργάνωση. Μπορεί να ήταν στο πλαίσιο της… κατάκτησης μίας αγοράς που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά σίγουρα οι άδειες κερκίδες δεν κάνουν καλό στην εικόνα του στίβου, ούτε βέβαια ενθουσιάζουν τους χορηγούς!

Προηγούμενο άρθροΣτα «μαχαίρια» οι σφαιροβόλοι- Φαρμακερά σχόλια μεταξύ Cantwell και Storl
Επόμενο άρθροΘετικό και το δεύτερο δείγμα του Χατζηαγγελίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ