Χωρίς να καλοεξετάσουν τα γεγονότα αρκετοί «φίλοι» του στίβου, έσπευσαν να επιτεθούν στη διοίκηση του κλασικού αθλητισμού για το θέμα με τη μετάβαση εθνικής ομάδας στο Μινσκ.

Μιλάμε για διοργάνωση που υπάγεται στην αρμοδιότητα της ΕΟΕ κι όχι του ΣΕΓΑΣ.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε με την παρέμβαση του πρωθυπουργού, όμως ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Οι αγώνες αρχίζουν επίσημα στις 21 Ιουνίου και κατά συνέπεια τουλάχιστον από τις 18-19 Ιουνίου έως τις 20 θα πρέπει να βρίσκονται στη Λευκορωσία οι αθλητές μας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε την ομοσπονδία στις 18 Απριλίου να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την παρουσία του ελληνικού στίβου σε αυτή τη νεοσύστατη διοργάνωση που ακόμα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο …τι προσφέρει στη διαδρομή του κλασικού αθλητισμού και ο ΣΕΓΑΣ με αναλυτική του ανακοίνωση δίνει τις απαντήσεις του.

(διαβάστε->εδώ)

Πάμε στην ουσία…

Προσωπικά το βλέπω λίγο διαφορετικά.

Ο ΣΕΓΑΣ με βάση τη λογική φέτος θα πρέπει να έχει ως κεντρικούς στόχους βήμα-βήμα:

Α) την πρόκληση στην Ευρώπη με την προσπάθεια για την παραμονή της Εθνικής ομάδας στη μεγάλη κατηγορία,

Β) την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου) στη Ντόχα, και σαφώς

Γ) Σε όλο το μεσοδιάστημα που προκύπτει στα παραπάνω, την ουσιαστική προσπάθεια για τη στήριξη όσο περισσότερων  αθλητών που έχουν προοπτική διάκρισης με τις προετοιμασίες εντός ή εκτός συνόρων, καθώς και τα επιμέρους ζητήματα με εσωτερικά μίτινγκ διότι…

Δ) έρχονται Ολυμπιακοί Αγώνες.

Φυσικά αφού ο πρόεδρος της ΕΟΕ είχε και έχει ενεργό συμμετοχή (είναι στη συντονιστική επιτροπή) στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ ο ΣΕΓΑΣ δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει παρόλο που αυτή η διοργάνωση ακόμα δεν έχει βρει τη θέση της στη διεθνή σκηνή και (σωστά εκτιμώ) είπε να στείλει αθλητές.

Παράλληλα όμως (ο ΣΕΓΑΣ) …δεν μίλησε όταν ενημερώθηκε μόλις στις 18 Απριλίου για το ότι έπρεπε να «ετοιμάσει» μέσα σε δυο μήνες μια αποστολή περίπου 30 και παραπάνω ανθρώπων, σε μια πόλη που δεν είναι ελκυστικός προορισμός.

Τι να πει; Αυτά που λέει τώρα με την ανακοίνωσή του…

Διότι καλή είναι η ευγένεια και είναι κάτι πολύ όμορφο να στηρίζουμε τους φίλους όταν όμως οι φίλοι δεν παρασύρονται σε αμετροεπής (ή εκτός πραγματικότητας) δημόσιες δηλώσεις.

Κι ο πρόεδρος της ΕΟΕ έχω την εντύπωση ότι βιάστηκε ή παρασύρθηκε στο να «κατηγορήσει» φίλους του.

Υ.Γ.: Ο στίβος μας φέτος έχει να αντιμετωπίσει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις (και μερικά πολύ …λεπτά θέματα).

Καλή σεζόν με υγεία και επιτυχίες στους στόχους όλων των αθλητών μας.

Εμείς εδώ, (θα) τα λέμε…

Προηγούμενο άρθροRome: χαμηλά το επί κοντώ – σούπερ Norman, επανέρχεται ο Bondarenko
Επόμενο άρθροΗ ελίτ στα Χανιά την Κυριακή 9/6 – Με Τεντόγλου, Τζένγκο, Μπελιμπασάκη το διεθνές meeting
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ